DEKI DOBIJA MAKEDU: Italijan pristao na godišnju platu od 500.000 evra

Z. Ćorović

07. 08. 2020. u 22:50

SVE su veće šanse da se Dejanu Stankoviću ispuni velika želja ovog leta - italijanski napadač Federiko Makeda je blizu dolaska u Crvenu zvezdu.

ДЕКИ ДОБИЈА МАКЕДУ: Италијан пристао на годишњу плату од 500.000 евра

Federiko Makeda Foto EPA

Pregovori su u završnoj fazi, Makeda se sa crveno-belima dogovorio za godišnju platu od 500.000 evra, ostalo je još i da Panatinaikos pristane na otprilike isto obeštećenje.

- Pitate me za Makedu? Pročitao sam i ja u novinama tu vest. Stalno sam u kontaktu sa čelnicima kluba, ako se nešto bude desilo, znaću prvi. Klub zaista radi fenomenalan posao, tu mislim na direktora Terzića zajedno sa Mrkelom. Mnogo smo pričali u poslednjih mesec dana, oni znaju moja razmišljanja i kako želim da izgledamo. Biće još pojačanja, to znajte. Eto, nešto sam vam otkrio. Ali neću o imenima - ništa direktno nije otkrio Stanković, ali se po osmehu uz ovu priču čita i nagoveštaj između redova da je Makeda verovatno jedan od tih pojačanja o kojima priča.

Trener Crvene zvezde dao je do znanja da su mnogo manji izgledi da ovog leta i Bane Ivanović obuče crveno-beli dres, iako je pre dva dana "uhvaćen" na ručku sa Terzićem.

- To su dva prijatelja, dugo se poznaju. Ne znam o čemu su pričali. Normalno je da se ode na ručak sa prijateljem, i to je fenomenalno. Bane je legenda srpskog fudbala, njemu su u Crvenoj zvezdi uvek vrata otvorena. Znam šta je želja, ne znam šta je realnost.

Pred nedeljno (18.30) gostovanje Mačvi, Stanković traži maksimalni pristup svojih igrača.

- Svaka utakmica nosi rizik. Ovo će biti treći meč u osam dana. Izlazimo iz priprema, ali spremamo se da ne napravimo kiks. Znamo kako Mačva igra i na osnovu toga ćemo se potruditi da nas ne iznenade, već da reagujemo pravovremeno i ne prospemo bodove. Neminovno je da se nekad kiksne, umor, zasićenje i svi faktori ulaze u to, ali to pravi razliku u velikim klubovima. Za nas je svaka utakmica derbi, idemo bod po bod, svaki je važan.

Samo je odmahnuo rukom na konstataciju da je njegov tim posle dva kola tri koraka ispred večitog rivala Partizana.

- Ne gledamo tabelu, fokusirani smo na nas. Znamo kalendar, spremili smo se dobro za to. Ukalkulisamo smo sve, imamo širom roster, odlične igrače. Sa velikom željom dočekujemo svaku sledeću utakmicu, ali titula ne može da se osvoji u avgustu. Sve ide kako treba, radimo dobro i koncentrisani smo za meč u Šapcu. Zdravstveni bilten je dobar, Gavrić, Ben i Boaći koji su vukli povrede još od kraja prošle sezone su sada spremni i konkurisaće za meč.

Navijači s nestrpljenjem da vide i Kangu u Zvezdinom timu.

- Nerealno je očekivati ga u sutra prtoiv Mačve. Krenuo je juče da trenira, ne želim da reskiramo sa njim. Pričao sam i za Sanoga tako, trpeli smo kritike da ga sačuvamo i sada imamo odličnog igrača. Razgovarao sam sa Kangom juče, izneo mu kako želimo da izgleda na terenu, šta treba da radi i on to savršeno razume. Edukovan je igrač, zna šta može - hvali povratnika Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri