PREOSTALA ČETIRI MEČA OSMINE FINALA LE: Romi motiv Liga šampiona, Leverkuzen i Bazel odrađuju posao

B. Antić

06. 08. 2020. u 08:31 >> 08:38

PREOSTALE četiri karte za završni turnir Lige Evrope u Nemačkoj (10-21. avgust) biće podeljene večeras.

ПРЕОСТАЛА ЧЕТИРИ МЕЧА ОСМИНЕ ФИНАЛА ЛЕ: Роми мотив Лига шампиона, Леверкузен и Базел одрађују посао

Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Derbi meč igraju predstavnici Primere i Serije A, Sevilja i Roma, koji će biti poseban, jer se igra na neutralnom terenu u Gelzenkirhenu (18.55). I tu nema revanša, sve se odlučuje u jednom duelu.

U tom okršaju, veći motiv ima Roma Aleksandra Kolarova, jer joj je ovo takmičenje poslednja šansa da izbori za plasman u LŠ (pobednik LE, pored pehara dobija i vizu za elitu).

- Tačno je da nam je protivnik jedan od najboljih timova u Ligi Evrope - rekao je vezista "vučice" Lorenco Pelegrini. - Međutim, želja da pobedimo je ogromna i obećavam navijačima da će videti sjajnu Romu.

Kris Smoling neće nastupiti za Rimljane, jer mu Mančester junajted nije produžio pozajmicu, a naš Nemanja Gudelj, vezista Sevilje, pre osam dana je objavio da je pozitivan na virus korona. Klub iz Andaluzije je rekorder takmičenja sa pet trofeja, dok Roma nije imala čast da ga podigne.

Bajer, koga predvodi nova zvezda Kai Haverc, pola posla protiv Rendžersa je obavio u prvom meču, pre pandemije, pošto je u Glazgovu slavio 3:1. Još veći plus ima Bazel iz Frankfurta (3:0), i Ajntraht Filipa Kostića, osvajač Kupa UEFA 1980, nalazi se pred ispadanjem. Uzbudljivo bi trebalo da bude na Ostrvu, gde Vulvsi dočekuju Olimpijakos posle 1:1 u Atini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima