KRUNIĆEVA OTVORILA DUŠU: Karijera puna uspona i padova, izgubila sam fokus kad su se uključili novac, agenti i sve ostalo

V. N.

24. 07. 2020. u 19:07

JEDNA od naših najboljih teniserki Aleksandra Krunić je za portal behindtheracquet.com napisala da je kao dete navikla samo da pobeđuje i da se sve promenilo kada je stigla do željenog VTA nivoa, jer je tada izgubila fokus.

КРУНИЋЕВА ОТВОРИЛА ДУШУ: Каријера пуна успона и падова, изгубила сам фокус кад су се укључили новац, агенти и све остало

Foto: N. Paraušić

- Mnogo sam se borila i trebalo mi je malo vremena da se probijem u prvih 100. Moja karijera je imala uspone i padove, ali na sreću, poslednjih nekoliko godina sam neprekidno između 50. i 100. mesta. Pošto sam stigla do VTA nivoa, nekako sam izgubila cilj. Kada su se uključili novac, agenti i sve ostalo, izgubila sam fokus - napisala je Krunićeva.

Aleksandra priznaje da je prošle godine postavljala sebi brojna pitanja, a najvažnije je bilo da li želi sve ovo:

- Da li je to moj san ili svih oko mene? Da li mi je u redu top 50 ili osećam potrebu da učinim nešto više za svoje trenere, porodicu, koji misle da to nije dovoljno? Koji su moji snovi, želje, potrebe i ciljevi? Kako želim da igram tenis i kako da uživam u sebi?

Krunićeva smatra da bi teniseri van terena trebalo više jedni druge da pomažu, da budu empatični, što se ne događa:

- Mi, kao igrači, imamo slične probleme i borbe i da smo svi malo opušteniji, da malo manje ozbiljno shvatamo tenis, bilo bi dobro za sve.

Srpska teniserka na kraju podvlači da joj je najvažnije kakva je kao osoba, jer je naučila da priznaje samo pozitivne stvari o sebi.

- Učim da pronađem mesto u tenisu sa svojim ambicijama i očekivanjima, a da na to niko ne utiče. Zbog toga sam osetila potrebu da se vratim nazad i počnem da otklanjam smeće. Ovo je moj krajnji cilj sudim po tome ko sam kao osoba, a ne po pobedama u mečevima. Da pronađem ko sam zapravo na ovom putu i da mi bude okej sa bilo kojim odgovorom do koga dođem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!