NEMANJA MILETIĆ: U Partizanu su mi se ostvarili snovi, za titulu ćemo se boriti do poslednjeg trenutka

M. Blažić

16. 07. 2020. u 17:30

TRI godine su iza njega u Humskoj, a po slovu novog ugovora pred njim je još toliko. Malobrojni su fudbaleri koji su u Partizanu tako brzo uspeli da "kupe" navijače kao što je to učinio stameni defanzivac Nemanja Miletić.

НЕМАЊА МИЛЕТИЋ: У Партизану су ми се остварили снови, за титулу ћемо се борити до последњег тренутка

Nemanja Miletić foto: N.Paraušić

Dok sa ekipom "troši" dane na pripremama na Zlatiboru, momak rođen u Kosovskoj Mitrovici ne krije da je i pored nekoliko opcija vezanih za novi odlazak u inostranstvo sa zadovoljstvom prihvatio ponudu kluba u kojem se potpuno afirmisao i stigao do reprezentativnog dresa.

- Prezadovoljan sam što nastavljamo zajedno, osećam se kao kod kuće, baš mi je lepo. Malo sam se iznenadio to što su me čelnici na pregovore zvali još dok je trajao prvi talas korone. Na opšte zadovoljstvo, produžili smo saradnju na tri godine, što ne mora da znači da ću ostati, ali sam za sada "vezan" - kaže Miletić.

Odluka i nije bila teška imajući u vidu na koji način je defanzivac crno-belih popunio "si vi" u prethodne tri godine.

- Otkako sam u Partizanu, samo mi se lepe stvari dešavaju: odmalena sam želeo da igram za crno-bele i reprezentaciju i oba cilja ostvario sam po dolasku u Humsku. U međuvremenu, igrali smo dva puta Ligu Evrope, osvajali kupove, mogu slobodno da kažem da sam ispunjen. Sve sam uradio, osim osvajanja šampionskog naslova, što ne znači da nećemo u tome uspeti predstojeće sezone.

Upravo je izostanak šampionskih počasti ono što "bode oči" navijačima.

- Svi ljudi iz kluba, počev od rukovodilaca, preko trenera, do nas igrača, saglasili su se da će dati sve od sebe da konačno uspemo na tom planu. Moramo da uzmemo titulu ove godine. Mogu da obećam da ćemo se boriti do kraja, do poslednjeg trenutka. Više nema vremena za opravdanja i greške.

A to znači da se u "malim" utakmicama igra kao, recimo, protiv Crvene zvezde. Crno-beli su u prethodne tri sezone trku sa najvećim rivalom gubili već na početku, kiksevima u takozvanim malim utakmicama.

- Moramo da "namestimo" glave. Kako ulazimo u derbi, takav mora da nam bude stav prilikom izlaska na teren i protiv "malih" rivala. Bio nam je to možda najveći problem minule sezone, neke mečeve smo počeli labavije, onda uđe voda u uši, a kad ti hoćeš - lopta neće.

Inspiracija i motivacija su uvek bili na najvišem nivou protiv Crvene zvezde.

- Kad vidite šta se sve dešava, želimo da pokažemo da nije baš sve onako kao što izgleda. Videli ste da nam crveno-beli na nekim utakmicama nisu ni šutnuli na gol, voleo bih da se taj trend nastavi. Prioritet je, ipak, titula. Više bih voleo da rezultat bude 10:9 za nas, neka primamo golove, samo da osvajamo bodove, jer se na kraju oni zbrajaju. Jeste plus kad mreža ostane netaknuta, međutim, pobede su važnije - zaključio je Miletić.

IGRAČI KRIVI ZA KUP

POSLE dugog niza godina Partizan je sezonu završio bez osvojenog trofeja.

- Hvala šefu stručnog štaba što je odgovornost preuzeo na sebe, ali kako god neko tumačio, moram da kažem da nije kriv Milošević, nego mi igrači. Nismo bili pravi. Posle polufinala sa Crvenom zvezdom bili smo u fazonu "lako ćemo". E, onda se dešava ono: uđe voda u uši... Dakle, odgovornost je na igračima, nismo bili dovoljno "napaljeni".

SISE IMA KVALITET

NE krije Nemanja Miletić da ne bi imao ništa protiv da se vrati u centralni deo odbrane, a da bi se to dogodilo potrebno je adekvatno pojačanje na poziciji desnog beka.

- Možda nisam odgovarajući sagovornik, ali se vidi da je reč o kvalitetnom igraču. Nije tek tako reprezentativac Gvineje. Jedino što to ne može toliko da se vidi na treninzima, ipak je vežba jedno, utakmice nešto sasvim drugo. Zasad su utisci super. Iskren sam, kritičan i sigurno bih rekao otvoreno da je drugačije, ali mogu slobodno da kažem da mi se Sise sviđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna