DA LI STE ZNALI? Ovo je lista fudbalera koji nikada u karijeri nisu dobili crveni karton, jedan od njih nije čak ni ''požuteo''

Filip Milošević

04. 04. 2024. u 15:42

Teško je zamisliti da profesionalni fudbaler tokom cele karijere nikada ne dobije crveni karton, međutim bilo ih je. Ovo su ''gospoda na terenu'' koja nikada nisu isključeni iz igre.

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ?  Ово је листа фудбалера који никада у каријери нису добили црвени картон, један од њих није чак ни пожутео

FOTO: Nebojša Paraušić

Upoznajte legendarne fudbalere, koji tokom svojih bogatih karijera nikada nisu napustili teren zbog crvenog kartona.

GARI LINEKER

Jedan od najboljih engleskih fudbalera svih vremena, drugi strelac reprezentacije, Gari Lineker, nikada u svojoj karijeri nije dobio crveni karton i ako je odigrao punih 16. sezona profesionalnog fudbala.

Međutim on je jedini igrač ikada, koji nije dobio ni žuti karton, te zbog toga nosi epitet ''najvećeg džentlmena među fudbalerima''.

FILIP LAM

Fudbaler minhenskog Bajerna Filip Lam za 14 godina u Bajernu i odigrane 503 utakmice nikada nije dobio crveni karton. Ovo je pogotovo neobično zbog toga što je Nemac igrao u odbrani i nikada nije ''bežao'' od duela.

RAUL GONZALES

Rođeni golgeter Raul Gonzales obeležio je jednu eru u španskom fudbalu, posebno svog Real Madrida. Za 16 godina odigrao je 550 utakmica u Real Madridu, potom je dve godine bio u nemačkom Šalkeu, bio je akter raznih derbija, "El Klasika", mečeva Lige šampiona, finala raznih takmičenja koji su sami po sebi puni tenzija, ali on nikada nije prešao granicu, nikada nije "pukao". Nikada nije isključen sa utakmice i poslat ranije u svlačionicu.

RAJAN GIGS

Jedna od najvećih legendi Mančester juanjteda, odigrao je u karijeri skoro 1000 utakmica, tačnije 963 i nikada nije dobio crveni karton. Pogotovo to deluje nestvarno pošto je igrao u Premijer ligi tokom cele karijere, na sredini terena, a svi znamo kako se grub i ''muški'' fudbal igra na Ostrvu.

ANDREAS INIJESTA

Andres Iniesta, legenda veznog reda Barselone, tokom svoje bogate karijere odigrao je 876. utakmica ali ni na jednoj nije ''zaradio'' crveni karton.

DEMIJAN DAF

Za 18 godina igranja u raznim premijerligaškim klubovima - Čelsi, Blekburn, Njukasl, Fulam - (od čega je 14 godina proveo u klubovima koji su se uglavnom borili za opstanak), nikada sebi nije dozvolio da pređe granicu normalnog starta. Fudbaleri slični njegovim karakteristikama i poziciji obično "gomilaju" kartone, ali Daf ne. Ni on nikada nije isključen iako je odigrao 626 fudbalskih mečeva.

MIŠEL PLATINI

Jedan od najboljih evropskih fudbalera svih vremena, trostruki dobitnik Zlatne lopte „Frans fudbala”. U karijeri je odigrao 655 utakmica, bez crvenog kartona.

MAJKL KERIK

Engleski vezista je debitovao 1997. godine za Vest Hem junajted u omladinskom kupu. Nakon toga je potpisao za Totenhem u kojem je igrao dve sezone, od 2004. do 2006. godine, zatim odlazi u Mančester junajted, gde je i završio karijeru 2018. godine bez ijednog crvenog kartona tokom 19. godina profesionalnog fudbala.

BONUS VIDEO: PARTIZAN POVEO PROTIV SPARTAKA: Evo kako je Baždar zatresao mrežu "golubova"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave