RASULO KAKVO FUDBAL NE PAMTI! Nezapamćen skandal velikana, dotakli su dno

Novosti online

02. 04. 2024. u 11:49

Nadzorni odbor holandskog fudbalskog kluba Ajaks suspendovao je generalnog direktora kluba Aleksa Krusa zbog navodne trgovine informacijama, preneo je danas klub.

РАСУЛО КАКВО ФУДБАЛ НЕ ПАМТИ! Незапамћен скандал великана, дотакли су дно

FOTO: Tanjug/AP

Ajaks je naveo da je odluka doneta nakon što je Nadzorni odbor saznao da je Krus kupio 17.000 akcija Ajaksa nedelju dana pre nego što je imenovan na mesto generalnog direktora 2. avgusta 2023. godine, a to ukazuje na trgovinu informacijama, što je krivično delo.

- Ovo je veoma štetno za klub. Tajming njegove kupovine akcija ukazuje na trgovinu informacijama. Nadzorni odbor je zaključio da je Krusova pozicija direktora neodrživa - izjavio je predsednik nadzornog odbora Mihael van Prag.

Nadzorni odbor će u preuzeti dužnosti i odgovornosti Krusa.

Ajaks je naveo i da će u najkraćem roku biti održana vanredna skupština akcionara na kojoj će se saslušati akcionari o smeni Krusa, a nakon toga će Nadzorni odbor odlučiti o prekidu saradnje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave