PROLEĆNI RAFALI KANGE I ŠERIFA: Gabonac i Senegalac vode Zvezdu u drugom delu sezone

Đ. S.

01. 04. 2024. u 13:46

NASTAVILA je Crvena zvezda prolećni marš ka tituli još jednom trojkom. Nije pobeda nad Javorom u Ivanjici (3:0) stigla lako kao neke prethodne, nije bilo toliko tečnosti u igri kao protiv Radničkog iz Kragujevca ili Čukaričkog, ali je još jednim penalom i sigurnom realizacijom Gelora Kange brava domaćina otključana, pa su crveno-beli u nastavku meča projurili kroz širom otvorenu kapiju koja ih je učvrstila na pol-poziciji u prvenstvu pred početak plej-ofa.

ПРОЛЕЋНИ РАФАЛИ КАНГЕ И ШЕРИФА: Габонац и Сенегалац воде Звезду у другом делу сезоне

FOTO: FK Crvena zvezda

Bio je to peti pogodak Gabonca ovog proleća, četvrti sa bele tačke, dok je jedini iz igre postigao protiv Radničkog iz Niša.

Poput hica protiv Javora i taj gol na "Čairu" se naposletku ispostavio ka krucijalan da se utaba put ka pobedi. Uz pet pogodaka, Kanga na ličnom kontu ima i tri asistencije i trenutno je statistički najproduktivniji igrač crveno-belih u drugom delu Superlige. Uz njega, rafalnim prolećem može da se pohvali i Šerif Endijaje koji je takođe na koti pet kada su golovi u pitanju, ali Senegalac za sada nema nijednu asistenciju.

Falile su ovakve partije dvojice Afrikanaca Zvezdi tokom turbulentne jeseni, jasno je da Barak Bahar nije umeo da iskoristi kvalitete Kange i Šerifa, ali Vladan Milojević je još jednom pokazao da pravim pristupom svakoga može da oslobodi iz okova apatije. Najbolji primer je svakako Endijaje koji nije upisao "recku" protiv Javora, ali je sjajnim dodavanjem otvorio prostor Ivaniću da asistira Hvangu za drugi pogodak. Uz Kangu i Šerifa, mrežu protivnika više od jedanput u prolećnom ciklusu Superlige pogađali su još i Aleksandar Katai (2), Osman Bukari kao i In Beom Hvan koji je na tri pogotka dodao i tri asistencije.

Kada je u pitanju korejski vezista, pitanje je da li će biti u stanju da nastavi da "bilduje" statistiku i u sredu kada Zvezda dočekuje IMT na stadionu "Rajko Mitić" budući da zbog povrede nije bio u stanju da do kraja odigra meč sa Javorom. Nakon utakmice sa "traktoristima", Zvezdi do početka plej-ofa slede mečevi sa Radnikom iz Surdulice u gostima, dok u finalnoj rundi regularnog dela prvenstva dočekuje Železničar iz Pančeva. Između ta dva okršaja, crveno-beli će imati i susret četvrtfinala Kupa Srbije protiv Vršca na domaćem terenu desetog aprila.

Zvezdini golgeteri

Š. Endijaje 5

G. Kanga 5

I. B. Hvang 3

A. Katai 2

O. Bukari 2

M. Rodić 1

P. Olajinka 1

U. Spajić 1

S. Mijailović 1

M. Stamenić 1

A. Dragović 1

*Golovi u drugom delu Superlige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)