DEVET KOLA PRE KRAJA PREMIJER LIGE LIVERPUL ZASEO NA ČELO TABELE: "Redsi" sada prvi favoriti za titulu

M. Bl.

01. 04. 2024. u 13:12

REMI bez golova u velikom derbiju Premijer lige između Mančester sitija i Arsenala nije obradovao ni Pepa Gvardiolu, ni Mikela Artetu već Jirgena Klopa. Liverpul je pobedom nad Brajtonom u popodnevnom terminu zaseo na čelo tabele, a 90-minutna borba velikih rivala završena bez ijednog "ispaljenog metka" je definitivno najviše donela upravo "redsima".

ДЕВЕТ КОЛА ПРЕ КРАЈА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ ЛИВЕРПУЛ ЗАСЕО НА ЧЕЛО ТАБЕЛЕ: Редси сада први фаворити за титулу

FOTO: Tanjug/AP

Epilog poslednjeg derbija u sezoni u "trouglu" Liverpul - Arsenal - Mančester siti nije samo doveo Salaha i drugove na čelo premijerligaškog karavana već im je realno dodelio ulogu prvog favorita da se domogne pehara 19. maja kada se spusti zavesa na uzbudljivu sezonu.

Interesantno je da je četa Jirgena Klopa devet kola pre kraja šampionata izjednačila bodovni učinak sa onim koji je imala prethodne sezone kada je na kraju zauzela peto mesto. Do kraja prvenstva Liverpul će pet puta gostovati, a u četiri navrata igrati na "Enfildu". Najveći izazov bi trebalo da budu gostovanja Mančester junajtedu, gradskom rivalu Evertonu i Aston Vili.

- Sve je bilo u našim rukama, sada više nije. Jasno je da je sada favorit Liverpul. Uvek je favorit onaj koji je prvi na tabeli, a na nama je sada da razmišljamo kako da pobedimo Aston Vilu u narednom meču - istakao je strateg Mančester sitija Pep Gvardiola posle derbija sa Arsenalom.

Arsenal na papiru ima najteži raspored s obzirom da ga očekuju gostovanja Brajtonu, Volvsu, Totenhemu i Mančester junajtedu, dok Mančester od ozbiljnijih rivala ima Aston Vilu na svom terenu i gostovanja Totenhemu i Brajtonu.

Liverpul 67

Šefild junajted (d)

Mančester junajted (g)

Kristal Palas (d)

Fulam (g)

Everton (g)

Vest Hem (g)

Totenhem (d)

Aston Vila (g)

Vulvs (d)

Arsenal 65

Luton (d)

Brajton (g)

Aston Vila (d)

Volvs (g)

Čelsi (d)

Totenhem (g)

Bornmut (d)

Mančester j (g)

Everton (d)

Mančester siti 64

Aston Vila (d)

Kristal Palas (g)

Luton (d)

Totenhem (g)

Brajton (g)

Notingem forest (g)

Volvs (d)

Fulam (g)

Vest Hem (d)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave