PADA REKORD RAJKA MITIĆA? Crvena zvezda pred istorijskim trenutkom

Novosti online

16. 03. 2024. u 17:44

Rajko Mitić je, među brojnim legendama FK Crvena zvezda, bio toliko impresivan - da je baš po njemu nazvan najveći stadion u Srbiji. A sada bi na tom stadionu mogao da padne i rekord Rajka Mitića.

ПАДА РЕКОРД РАЈКА МИТИЋА? Црвена звезда пред историјским тренутком

FOTO: Arhiva novosti

Evo kako je o tome javnost obavestio klub sa Marakane:

"Veliko priznanje i obaranje individualnog rekorda je pred umetnikom u kopačkama, Aleksandrom Kataijem, jer veštog driblera dele samo dva pogotka da se izjednači, a tri da prestigne prvu Zvezdinu zvezdu - Rajka Mitića po efikasnosti u crveno-belom dresu. Idelana prilika prvotimca crveno-belih čeka već u nedelju od 16 časova kada se igra meč sa Radničkim 1923 u domaćem prvenstvu.

Kataijevo ime je već upisano zlatnim slovima u istoriju kluba iz Ljutice Bogdana, a predstojeći meč protiv Radničkog iz Kragujevca biće idealna prilika da Magiko nadmaši prvog među jednakima. Naime, prva Zvezdina zvezda i pokretač crveno-bele mašinerije - Rajko Mitić je više od deceniju bio neprikosnoven i predstavljao je simbol fudbalkog džentlmenstva. Postigao je čika Rajko 109 golova za voljeni klub, kome je posvetio život, te na taj način obeležio jednu eru.

 
Ipak, rekordi su tu da se obaraju, pa su tako godinama isti nadmašili Bora Kostić, Dragan Džajić, Dušan Savić, Zoran Filipović.. Uskoro bi još jedno ime moglo da se nađe ispred legendarnog asa, a to je aktuelni prvotimac i desetka našeg kluba - Aleksandar Katai. Naime iskusni vezni fudbaler je računajući takmičarske mečeve na 217 utakmica postigao 107 pogodaka, dok ako dodamo i prijateljske susrete brojke izgledaju još ubedljivije: 254 duela, 121 gol. 
 
Katai je uvek uživao veliko poverenje našeg 12. igrača, kojima je neretko posvećivao pobede i majstorije. Od prvog gola za Zvezdu 28. novembra protiv OFK Beograda, pa do pređašnjeg remek dela u Nišu - nebrojano puta je donosio radost fudbalskim umećem i znanjem.
 
U nedelju od 16 časova crveno-beli će izaći na megdan kragujevačkom Radničkom, a miljenik armije Zvezdinih navijača će imati priliku da uhvati formu i nastavi golgeterski niz započet na prethodnom meču protiv “Meraklija” iz Niša.

Aleksandar Katai / Foto N. Paraušić


 
Najbolji strelci u istoriji FK Crvena zvezda:

 

1. Bora Kostić - 230
2. Dragan Džajić - 155
3. Dušan Savić - 149
4. Zoran Filipović - 138
5. Kosta Tomašević - 137
6. Vojin Lazarević - 134
7. Darko Pančev - 116
8. Rajko Mitić - 109
9. Aleksandar Katai - 107
10. Mihajlo Pjanović - 92

Bonus video: Nesvakidašnja scena, "ujedinili" se "grobari" i "delije" posle derbija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)