NOVA PRAVILA U ENGLESKOM FUDBALU: Od sada i doktori mogu da traže zameneu

Novosti online

03. 03. 2024. u 09:45

Usvojen predlog Fudbalske asocijacije Engleske za privremenu zamenu igrača sa potresom mozga.

НОВА ПРАВИЛА У ЕНГЛЕСКОМ ФУДБАЛУ: Од сада и доктори могу да траже заменеу

Foto: Profimedia

Međunarodni Bord je na 138. sednici održanoj u Glazgovu upisao četiri nove stavke u Pravila igre, ali samo je jedna značajna za igru.

Najvažnija stavka je usvajanje predloga engleske Fudbalske asocijacije za privremenu zamenu igrača sa potresom mozga. Protokol predviđa da klupski lekari po utvrđivanju povrede glave imaju tri do pet minuta vremena da utvrde da li je igrač pretrpeo potres mozga. Povređenog igrača može da zameni drugi. Ako ostane u igri zamena će biti u broju od najviše pet dozvoljenih tokom utakimce. 

U Pravila igre od 1. jula biće upisano da da svaka ekipa mora tokom cele utakmice imati igrača sa kapitenskom trakom oko ruke. Do sada je ovo bilo nepisano pravilo.

Jedanaesterci dosuđeni zbog nenamernog igranja rukom biće tretirani kao i ostali prekršaji, što znači da dodela kartona nije obavezna.

Izvođači najstrože kazne neće moći ubuduće da kradu santimetre stavljajući loptu na ivicu bele tačke. Lopta će morati obimom da dodiruje centar bele tačke. Propisano je i da će jedanaesterac biti ponovljen zbog ulaska igrača u kazneni prostor pre izvođenja šuta samo ako lopta ostane u igri.

Bonus video PUNA MREŽA "BRĐANA": Ovako je Zvezda došla do trećeg gola protiv Čukaričkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)