LIGA ŠAMPIONA OD JESENI U NOVOM RUHU! UEFA predstavila novi format elitnog fudbalskog takmičenja

M. Bl.

21. 02. 2024. u 18:45

LIGA šampiona kakvu smo poznavali duže od 20 godina odlazi u zaborav. UEFA je juče predstavila novi format, tzv. švajcarski sistem, koji će se igrati od jeseni. Svaka ekipa igraće po osam utakmica (umesto po šest kao sada), četiri kod kuće, četiri u gostima, sve sa različitim protivnicima.

ЛИГА ШАМПИОНА ОД ЈЕСЕНИ У НОВОМ РУХУ! УЕФА представила нови формат елитног фудбалског такмичења

FOTO: Tanjug/AP

Rezultati će se rangirati na jedinstvenoj tabeli sa 36 klubova, odakle će osam najboljih u osminu finala, dok će timovi plasirani od 9. do 24. mesta igrati dodatnu rundu kako bi se odredili ostali učesnici nokaut faze. Svi ostali koji završe na mestima od 25. do 36, okončaće svoje evropske misije, jer više neće biti "silaska" u Ligu Evrope, a isto će važiti i za drugo po jačini UEFA takmičenje, odakle više timovi neće biti u mogućnosti da se spuste u Ligu konferencija.

- UEFA je pokazala predanost temeljnim vrednostima sporta i odbranila principe otvorenih takmičenja. Kvalifikacija za veliko takmičenje, utemeljena na sportskom uspehu, temeljna je vrednost takmičenja. Takođe, tu je i sportska solidarnost, koja krasi evropski sportski model - rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Novitet će biti ekskluzivne sedmice. U ekskluzivnoj nedelji Lige šampiona igraće se utorkom, sredom i četvrtkom, a u ekskluzivnoj sedmici Lige Evrope igraće se sredom i četvrtkom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)