BIVŠI TRENER ZVEZDE HITNO OPERISAN: Doktori morali da mu ugrade čak četiri stenta!

Novosti online

19. 02. 2024. u 19:40

Crvena zvezda ga je svojevremeno dovela kao "veliko trenersko ime", ali se on nije proslavio na Marakani. Sada je operisan i, kako javljaju italijanski mediji, u dobrom je stanju.

БИВШИ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ ХИТНО ОПЕРИСАН: Доктори морали да му уграде чак четири стента!

foto: EPA

Zdenjek Zeman, 76-godišnji češki strateg, ovog ponedeljka je podvrgnut operaciji srca.

Kako bi se sprečila dalja opstrukcija koronarnih arterija, lekari su mu ugradili četiri stenta.


"U narednih nekoliko dana, Zeman će biti otpušten na kućno lečenje, ali će period oporavka biti dug i svakako ne kraći od četiri meseca. Njegova sezona (angažovan je kao trener Peskare od februara 2023. godine), završena je rano", javlja "Gazeta delo sport".

Zdenjek Zeman - trener koji je u Zvezdi otpušten posle samo pet utakmica

Podsetimo, Zeman je 17. juna 2008. promovisan kao novi trener Zvezde, nakon što su se na Marakani rastali sa Aleksandrom Jankovićem. Međutim, u pet takmičarskih utakmica na kojima je vodio crveno-bele, ostvareni su katastrofalni rezultati - tri remija i dva poraza, pa je već 6. septembra otpušten.

I ne čudi, Zvezda pod njegovom komandnom palicom nije dala nijedan gol u tri domaća meča i našla se na dnu tabele prvi put posle 24 godine, a "usput" je eliminisana od kiparskog APOEL-a u kvalifikacijama za Kup UEFA. 

Zemana je na Marakani nasledio Čedomir Janevski, a češki stručnjak, koji je prethodno vodio i klubove kao što su Parma, Fođa, Lacio, Roma, Fenerbahče, Napoli, Salernitana, i Leće, posle otkaza u Beogradu vratio se u Fođu, a bio i na klupi (ponovo) Rome, Kaljarija, iznova Fođe i, od 27. februara 2023, Peskare, sa kojom je do operacije ostvario 22 pobede, devet remija i 12 poraza.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)