CRNO-BELA POJAČANJA! Partizan u finišu prelaznog roka angažovao dva igrača

M. Bl.

13. 02. 2024. u 16:53

POVREDA novajlije Nikole Miličića, zarađena na početku priprema na Kipru, primorala je Partizan da u finišu prelaznog roka izađe na tržište i potraži štopera koji bi trebalo i da donese kvalitet i da ima ulogu bonusa u timu Igora Duljaja.

ЦРНО-БЕЛА ПОЈАЧАЊА! Партизан у финишу прелазног рока ангажовао два играча

Foto: FK Partizan

 Izbor je pao na visokog štopera Čukaričkog Bojana Kovačevića (19) koji u poslednje vreme nije bio u prvom planu na Banovom brdu, a u nekoliko ranijih duela sa klubom iz Humske je bio među najboljima na terenu. Pored njega crno-beli dres će zadužiti i njegov dojučerašnji klupski drug Aleksa Janković (23) koji je stasavao u mlađim kategorijama kluba iz Humske.

Saradnja sa mladim defanzivcem je dogovorena na godinu i po dana, a Čukaričkom će pripasti obeštećenje od 500.000 evra. Kovačević i njegov sada već bivši klub često tokom prvog dela sezone nisu bili na istim talasnim dužinama, pa je visoki štoper prve minute u sezoni upisao tek 29. oktobra protiv Vojvodine. Kasnije je propustio još četiri utakmice dok je na prolećnoj premijeri protiv Radnika u Surdulici proveo na terenu svih 90 minuta.

Kada je Aleksa Janković u pitanju on će u Humskoj, bar po slovu ugovora, takođe provesti narednih godinu i po dana. Momak koji je prošao sve mlađe selekcije Partizana bio je priključen prvom timu 2019, ali nije uspeo da se nametne, pa je usledila pozajmica u Voždovac, a zatim 2021. potpis ugovora sa Čukaričkim. Teže oštećenje pluća tokom pandemije korona virusa je značajno prikočilo njegov razvoj. U prvom delu sezone odigrao je samo šest utakmica za "brđane" u Superligi i po dve u kvalifikacijama Lige Evrope, odnosno u grupnoj fazi Lige konferencija.

Dolazak dvojca Čukaričkog i definitivno predstavlja kraj ulaznih transfera u Humsku, dva dana pre zvaničnog završetka zimskog prelaznog roka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)