ZVEZDA ZARADILA BOGATSTVO TRANSFERIMA: Ipak, crveno-beli ne moraju da brinu za budućnost

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 02. 2024. u 13:15

FUDBALSKI klub Crvena zvezda na leto je imao buran prelazni rok kada su dolasci u pitanju, a na zimu su dominantni bili odlasci iz kluba. Od transfera aktuelni šampion Srbije zaradio zavidnu sumu novca.

ЗВЕЗДА ЗАРАДИЛА БОГАТСТВО ТРАНСФЕРИМА: Ипак, црвено-бели не морају да брину за будућност

Č. Vuković

Crvena zvezda nije izborila evropsko proleće, ali je finansijski aspekt anulirala prelaznim rokom u kome se u kasu kluba slilo blizu 20 miliona evra, a klub su napustila četvorica igrača.

Kosta Nedeljković prvi je prodat, ali će ostati na pozajmici do kraja sezone. Aston Vila je za njega platila 9.000.000 evra uz dodatnih 15 odsto od naredne prodaje.

Sledeća najveća prodaja je Jovan Mijatović. Mladi napadač potpisao je za Siti grupu i uskoro će biti predstavljen kao novi igrač Njujork sitija, gde će igrati dok ne bude spreman za Mančester. Taj transfer doneo je Zvezdi 8.000.000, uz 15 odsto od naredne prodaje.

Sledeći najveći posao je Stefan Mitrović i njegov odlazak u Veronu. Italijani su platili 1.300.000 uz dodatnih 20 odsto od narednog transfera mladog ofanzivca, dok je odlazak Kingsa Kangve na pozajmicu u Kortrajk doneo crveno-belima 500.000 evra uz mogućnost zarade od 1.500.000 za transfer narednog leta.

Takođe, na pozajmicu je otišao i Uroš Kabić, a Torino ima opciju da ga kupi za 2.000.000 evra.

Ipak, Zvezda ne treba da brine za budućnost. Četa Vladana Milojevića ostala je u punom kapacitetu, sačuvan je kvalitet koji je bio okosnica prvog tima, dok u mladim igračima crveno-beli vide veliki potencijal, a od tih mladih igrača može da se sačini poseban tim. Budućnost Zvezde čine:  

Vuk Draškić, Ognjen Mimović, Aleksej Vukičević, Veljko Milosavljević, Viktor Radojević, Jovan Šljivić, Andrija Maksimović, Nikola Knežević, Jovan Mituljikić, Uroš Sremčević, Vladimir Lučić, Nikola Stamenić, Nikola Mituljikić, Naser Điga i Aleksandar Kahvić.

BONUS VIDEO:

Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!