ITALIJA GLEDA U ČUDU: Luka Jović ih je zaprepastio ama baš sve!

Novosti online

03. 02. 2024. u 22:01

Luka Jović je kao "otpisan" došao u tabor AC Milana, koji je rešio da mu pruži šansu nakon što je mnoge razočarao učinkom u Realu iz Madrida, a onda nije zablistao kako se očekivalo ni u Fiorentini. "Otpisani" Srbin - sada je zvezda italijanskog giganta.

ИТАЛИЈА ГЛЕДА У ЧУДУ: Лука Јовић их је запрепастио ама баш све!

FOTO: Tanjug/AP

Kao što su vam "Novosti" već javile ove subote, srpski golgeter je bio junak "rosonera" koji su kao gosti trijumfovali protiv Frozinonea u 23. kolu Serije A.

Ali, novi gol koji je Luka Jović dao, i to za pobedu, zapravo je samo deo jedne slagalice koja već poprima senzacionalne obrise.

Umesto naših reči, neka tome posluži reakcija uglednog portala "Fudbal Italija", koji je ovo objavio posle nove bravure Srbina:

"Jović je postao super rezerva za Milan

Luka Jović stvarno postaje super rezerva za Milan, dao je pet ključnih golova u poslednjih sedam utakmica, iako je igrao samo 205 minuta takmničarskog fudbala.

Bivši napadač Fiorentine ušao je sa klupe na samo deset minuta tokom večerašnjeg gostovanja Frozinoneu i da gol za pobedu od 2:3.

U poslednjih sedam utakmica Serije A, Jovićevi pogoci su bili ključni da se osvoji sedam bodova u tom periodu.

Jedini meč na kome je zaigrao od prvog minuta bila je 12. decembra pobeda nad Frozinoneom od 3:1, a dao je kao rezervista golove Atalanti, Salernitani, Udinezeu i ponovo Frozinoneu.

Srbin čak nije ni igrao protiv Monce, Empolija i Rome, pa je zapravo golove davao na svaki 41 minut proveden na terenu.

Milan je Jovića 'potpisao' iz Fiorentine u jednom prilično čudnom dogovoru, jer je bio slobodan igrač poslednjeg dana prelaznog roka, sa ugovorom koji je sad treba da mu istekne 30. juna. Rosoneri imaju opciju da produže taj sporazum na još tri sezone, a Fiorentina će dobiti pozamašnu svotu novca ako Srbin napusti San Siro.

Ova trenutna forma mogla bi da bude dovoljna da ubedi čelnike Milana da zadrže Jovića - koji samo što je napunio 26 godina u decembru", zaključuje se u pomenutom tekstu o novoj zvezdi Milana, koji je treći na tabeli Serije A sa 49 bodova (ispred su drugoplasirani Juventus sa 53 i vodeći Inter sa 54 boda, a upravo oni igraju u nedelju od 20.45 na terenu trenutnog lidera šampionata).

Luka Jović - potpuno nesvakidašnja karijera

Mlad je Luka Jović još uvek, podsećaju Italijani, a mlad je i ulazio u istoriju srpskog fudbala.

Recimo, samo 16 godina, pet meseci i pet dana od datuma kada je došao na svet (23. decembra 1997.) debitovao je za prvi tim Crvene zvezde, i tog 28. maja 2014. je oborio rekord Dejana Stankovića kao najmlađi strelac crveno-belih u takmičarskom meču.

Ili, 18. oktobra 2014, postao je najmlađi učesnik "večitog derbija":

Imao je tada 16 godina, devet meseci i 25 dana, čime je za devet meseci oborio rekord Dejana Milovanovića.

Pa, i kada je prešao u Benfiku, a kao njen pozajmljen igrač uspeo da zablista u Ajntrahtu, ušao je u istoriju Bundeslige jer je imao samo 20 godina kada je, 19. oktobra 2018, postao najmlađi strelac pet golova na jednom meču nemačkog šampionata.
Da, Jović je mlad ulazio u fudbalsku istoriju.


Ali, baš ta "inercija" ga je i skupo koštala kada se radi o gigantu evropskog fudbala, madridskom Realu.


- Sve je pošlo po zlu od samog početka - rekao je nedavno Luka Jović o prelasku u tabor "kraljevića" i otkriva šta je tamo i tada bio glavni problem:


- Prerano sam napustio Ajntraht. Kada sam stigao u Madrid, sva svetla su bila uperena u mene. Bilo je teško prilagoditi se najvećem klubu na svetu. To je bilo nesrećno iskustvo pored povreda, korone i nepravednog pritiska - istakao je srpski golgeter za italijansku "Republiku".


Posle 27 golova za Ajntraht u sezoni 2018/2019, u naredne tri godine dao je samo tri za Real.

A posle trogodišnje noćne more u Madridu, usledila je selidba na "čizmu". Najpre u Fiorentinu, za koju je dao 13 golova na 50 utakmica, a onda je stigao poziv sa San Sira.

Baš tamo, ovih dana (nedelja, pa i meseci), Luka Jović pokazuje šta, zapravo, može.

Ali, kao da ono pravo - tek sledi.

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave