MILIONI STIGLI NA MARAKANU! Evo koliko je Zvezda zaradila u zimskom prelaznom roku

Novosti online

02. 02. 2024. u 11:50

Zimski prelazni rok je na izmaku u Srbiji, a šampion naše zemlje veoma je aktivan, ali samo kada su u pitanju odlasci sa "Marakane".

МИЛИОНИ СТИГЛИ НА МАРАКАНУ! Ево колико је Звезда зарадила у зимском прелазном року

FOTO: M. Vukadinović

Odlučila je uprava crveno-belih zajedno sa trenerom Vladanom Milojevićem da je potrebno rasteretiri igrački kadar, ali i debelo naplatiti dobre igre akademaca u prošloj polusezoni.

Iako je generalni direktor Zvezdan Terzić uveravao da dvojica supertalentovanih momaka Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović nisu na prodaju, nije mogao da odbije sjajne ponude Aston Vile i Njujork sitija za njih.

Tako je desni bek Nedeljković prodat u Englesku za 9.000.000 evra, a pre odlaska odigraće još jednu polusezonu u crveno-belom dresu, dok će Jovan Mijatović odmah otići u Njujork, a Zvezda zaraditi 10.000.000 evra.

Prodata su još dva mlada igrača, krila Stefan Mitrović i Uroš Kabić.

Zvezda je na leto 2022. godine dovela Mitrovića iz niškog Radničkog za 500.000 evra. On je u dresu bivšeg prvaka Evrope i sveta stigao do reprezentacije Srbije, da bi juče i zvanično postao novi igrač italijanske Verone za 1.300.000 evra.

Ekspresno je "Marakanu" napustio Uroš Kabić, koji je posle manje od 200 minuta provedenih u Zvezdinom dresu prodat Torinu za 2.000.000 evra. Podsetimo, crveno-beli su za njega Vojvodini platili 800.000 evra.

Na pozjamicu sa pravom otkupa u belgijski Kortrajk poslat je Zambijac Kings Kangva. Kortrajk će samo pozajmicu platiti 500.000 evra, dok bi na kraju sezone mogao da otkupi ugovor za tri puta veću cifru. Kangva je u Zvezdu stigao iz ruskog Arsenala iz Tule za 800.000 evra leta 2022.

Što se tiče ulaznih transfera, tu je aposlutni prioritet bio mladi napadač Uroš Sremčević koga je Zvezda na kraju i dovela iz lučanske Mladosti za 2.000.000 evra i on je jedini igrač koji je došao ove zime u Ljutice Bogdana, ako ne računamo momke iz omladinskog pogona.

Do kraja prelaznog roka Zvezda ima nameru da angažuje još jedno pojačanje, levog beka iz Južne Koreje Jung Vu Seola, ali prvo mora da sačeka kraj Kupa Azije na kojem Seol zajedno sa potencijalnim saigračem u novom klubu Hvangom predstavlja svoju selekciju u završnici.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)