NA MARAKANI TRLJAJU RUKE: Zvezda ima dva nova, "elitna" napadača!

Novosti online

23. 01. 2024. u 15:44

Prilično je interesantan zimski prelazni rok kada su fudbalski transferi koji se tiču FK Crvena zvezda u pitanju.

НА МАРАКАНИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Звезда има два нова, елитна нападача!

FOTO: FK Crvena zvezda

Pred ponoć je klub s Marakane objavio da je prodao supertalentovanog defanzivca Kostu Nedeljkovića Aston Vili, a nepunih 16 časova i sledeću vest:


"Talentovani centarfori rođeni 2008. godine koji su deo "Elitne grupe" Crvene zvezde - Aleksa Damjanović i Aleksa Petrović, danas su, u prisustvu direktora Omladinske škole Nikole Jelića, potpisali prve profesionalne ugovore i najavili blistavu budućnost koja čeka naš klub", saopštili su crveno-beli.

Jelić: "Veliki dan za Zvezdinu akademiju!"


- Veliki dan za našu akademiju, jer su dva talentovana dečaka koji su najbolji strelci kadeta, odnosno mlađih kadeta, potpisali profesionalni ugovor. Čestitam roditeljima, a za dečake će ovo biti podstrek da rade još više. Damjanović je ponikao u Zvezdi, dugo je već tu i jedan je od najtalentovanijih u školi, dok smo Petrovića doveli iz Apolona, koji je naš regionalni centar. Pratili smo ga nekoliko godina, kao i njegovog starijeg brata Andreja, i obojicu smo uspeli da dovedemo. Ovo su igrači koji u perspektivi mogu da pokažu potencijal u prvom timu i nastave stopama Joveljića, Lazetića i Mijatovića. Talenat nije sporan, ali je pred njima dug put i još mnogo rada - rekao je Jelić. 
 

Aleksa Damjanović i Petrović, novi napadači Zvezde / FOTO: FK Crvena zvezda

Damjanović - najbolji strelac, a najmlađi u ekipi


Damjanović je sa devet pogodaka poneo epitet najboljeg strelca kadetske selekcije, a utisak je još snažniji kad se uzme u obzir činjenica da je najmlađi član ekipe.
 
- Presrećan sam zbog ugovora. Zaista mi je ovo motivacija da radim više, te da na proleće budem još bolji i efikasniji. Volim da postižem golove, to mi je primarni zadatak, ali je cilj da osvojimo titulu u Kadetskoj ligi Srbije - istakao je Damjanović. 
 

Petrović - za šest meseci izrastao u lidera


Petrović je sa 18 golova najbolji strelac selekcije mlađih kadeta. Uprkos tome što je pre šest meseci stigao u klub s Marakane, uspeo je da se nametne pogocima. 
 
- Utisci su prelepi, jer čitavog života maštam o Crvenoj zvezdi. Biće mi ovo podstrek za dalji rad. Nadam se da je ispred mene još bolje i efikasnije proleće, ali se slažem da je ključ u tome da kao tim postignemo rezultat i osvojimo prvenstvo mlađih kadeta - podvukao je Petrović. 

Što se tiče seniorskog pogona Zvezde, sledeća provera šampiona Srbije na Kipru zakazana je za sredu, 24. januar, kada će odmeriti snage sa subotičkim Spartakom.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024