"SVI PRIČAJU O DUGOVANJIMA ZVEZDE!" Zvezdan Terzić o tužbama igrača, nezadovoljstvima i odlascima s Marakane...

Novosti online

10. 01. 2024. u 21:57

FK Crvena zvezda je započela pripreme za nastavak sezone 2023/2024, a prvog dana "novog početka" otkriveno je nekoliko zanimljivih detalja iz tabora šampiona Srbije.

СВИ ПРИЧАЈУ О ДУГОВАЊИМА ЗВЕЗДЕ! Звездан Терзић о тужбама играча, незадовољствима и одласцима с Маракане...

FOTO: M. Vukadinović

Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić pojasnio je kakva je finansijska situacija kada se radi o igračkom kadru:

- Svi pričaju o dugovanjima Crvene zvezde. Ovde sam već deset godina, a nijedan igrač nije napustio klub na način da je napisao tužbu jer je nezadovoljan otišao iz Crvene zvezde. Naši igrači ne žele da odu i kad im nađemo klub u inostranstvu. Sami onda procenite da li im se duguje i da li im je lepo u Crvenoj zvezdi ili nije. Svi su oni ovde ušuškani, dobro plaćeni. Crvena zvezda nikad i nikome nije ostala dužna. Igrači su toga svesni i zbog toga i ostaju u klubu. Svi su plaćeni i veruju Crvenoj zvezdi.

"Čitam komentare po forumima..."


Govorio je opširno generalni direktor srpskog prvaka o finansijama, prelaznom roku i ciljevima kluba, ali naglasio da Jovan Mijatović, Kosta Nedeljković i Mirko Ivanić nisu dostupni na transfer listi.

- Posedujemo prevelik broj igrača u ovom trenutku, s obzirom na to da nemamo evropske utakmice. Imamo više fudbalera nego što bi nam trebalo, kada se pogleda trenažni proces, mir, zadovoljstvo u svlačionici, naravno i budžet koji se izdvaja za plate. Već par dana gledamo spisak. Vladan Milojević je napravio listu želja vezano za odlazak igrača. Međutim, ne određujemo mi ko će otići i ostati, već tržište. Rekao sam za Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkovića, to su dva poslednja igrača koja ćemo prodati, ali tržište sve određuje. Crvena zvezda živi od transfera igrača, to sam mnogo puta govorio. Moram da pomenem da svi klubovi u Evropi žive od tri glavna izvora prihoda, a to su TV prava, ulaznice i sponzorstva. Mi ta tri resursa koristimo u maloj meri. Od TV prava nemamo ništa, što se tiče sponzorstva danas nemamo nijednu državnu kompaniju. Imamo Gazprom sa kojim ističe ugovor, dok prihodom od ulaznica ne možemo da pokrijemo rashode koje imamo na prvenstvenim mečevima. Prihode imamo samo kad igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Nama su dva glavna izvora prihoda, transferi igrača i prihod od UEFA. Prošle godine smo u martu mesecu platili porez državi od 13 milona evra, na način da smo eskontovali, naplatili buduća potraživanja od UEFA. Crvenoj zvezdi je uvek potreban novac pre svega iz dva izvora, a to su UEFA bonusi i transferi igrača. Tržište je to koje određuje za koga možemo da dobijemo novac. Još jednom kažem Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković su poslednji koji će biti prodati. Ponašamo se kao da nikada neće otići, a mogu sutra da odu, jer ako ne odu danas, onda će otići sledećeg leta. Čitam komentare po forumima koji kažu da treba zadržati Zvezdinu decu i domaće igrače. Jedno je to kad prekrstiš ruke sa jedne strane, a drugo kad se uđe u mašinu i oseti realnost. Mnogo puta smo rekli da samo mladi igrači imaju tržišnu vrednost i da Crvena zvezda ukoliko hoće da prihoduje od 15 do 20 miliona evra godišnje od transfera igrača, što je naš cilj, mora da prodaje mlade fudbalere. Igrači starosti od 28 do 30 godina nemaju tržišnu vrednost. Videćemo u narednom periodu kako će se odvijati situacija. Imamo mnogo razgovora za dosta igrača. Naravno da ćemo pokušati da se oslobodimo fudbalera koji su manje potrebni treneru Vladanu Milojeviću i da uzmemo novac za njih. Zaključak je da ne može da ode nijedan igrač čiji odlazak bi ugrozio osvajanje šampionske titule, jer titula nema cenu i par nekih igrača koji nam sigurno donose ozbiljnu garanciju da će njihov udeo u osvajanju titule biti veliki, oni ne mogu da idu. To je recimo Mirko Ivanić, za kog imamo i najveću ponudu. S obzirom na to da je Mirko rođen 1993. godine i da je ušao u 31. godinu, ako dobijete šest miliona evra za njega to je stvarno neko bi rekao nedopustivo da se propusti. Međutim, Mirko Ivanić je ključni igrač za osvajanje šampionske titule i ne može da ide bez obzira na ponudu koju imamo - podvukao je Zvezdan Terzić.

Plan priprema crveno-belih

Prvotimci Zvezde su tokom 8. i 9. januara u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku obavili medicinske preglede i testiranja za nastavak sezone, te je okupljanje ekipe organizovano u sredu na stadionu “Rajko Mitić”. Crveno-beli će trenirati na Marakani do 14. januara, a zatim će sledećeg dana – 15. januara, krenuti put Kipra gde će na Pafosu boraviti do 2. februara, kada je zakazan povratak u Beograd. 

Podsetimo, Crvena zvezda je prvi deo sezone u Superligi Srbije završila na drugom mestu na tabeli sa 46 bodova, jednim manje od vodećeg Partizana od kog je izgubila u "večitom derbiju" kojim je spuštena zavesa na jesenji deo prvenstva.


Prolećni deo sezone počeće 10. februara, a Crvena zvezda će u 20. kolu na svom terenu igrati sa ekipom Voždovca.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!