EUFORIJA NA MARAKANI: Vladan Milojević doveo Zvezdi prvo pojačanje za šampionsku trku sa Partizanom - napadača (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2024. u 23:32

FK Crvena zvezda će u nastavak sezone 2023/2024 ući pojačana za novog napadača.

ЕУФОРИЈА НА МАРАКАНИ: Владан Милојевић довео Звезди прво појачање за шампионску трку са Партизаном - нападача (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, Crvena zvezda je prvi deo sezone u Superligi Srbije završila na drugom mestu na tabeli sa 46 bodova, jednim manje od vodećeg Partizana od kog je izgubila u "večitom derbiju" kojim je spuštena zavesa na jesenji deo prvenstva.

Jedno od najzvučnijih, ali i najskupljih letnjih pojačanja, na kome je insistirao dosadašnji trener, Barak Bahar - nije opravdalo očekivanja: Šerif Endijae, naravno, ostaje u klubu da se dokaže i novom/starom strategu, povratniku Vladanu Milojeviću, ali su on i uprava Zvezde već obezbedili i novog špica.

U pitanju je, kako "Novosti" saznaju, supertalentovani Uroš Sremčević.

Uroš SRemčević na meču protiv Crvene zvezde / FOTO: M. Vukadinović

Ovaj 17-godišnjak je već stigao da zatrese mrežu Crvene zvezde, nastupajući za Mladost iz Lučana, ume pritom da postigne i tri gola Partizanu (u omladinskoj konkurenciji) a sa istinskim vođom Zvezdinog napada, Jovanom Mijatović, odlično sarađuje u omladinskoj reprezentaciji Srbije, pa i ne čudi što je izbor crveno-belih pao baš na njega.

Uroš Sremčević - biografija

Rođeni Kragujevčanin, Sremčević je u mlađe kategorije Mladosti stigao iz matičnog Radničkog te je najpre igrao za kadete lučanskog kluba. Debitovao je u poslednjem kolu takmičarske sezone 2021/2022 u Superligi Srbije.

Tokom naredne sezone ostvario je, kao 16-godišnjak, 10 nastupa u Superligi, jedan u Kupu Srbije. Tada je uglavnom nastupao za omladinsku selekciju, povremeno bio i u sastavu kadetske ekipe, jer je po godinama to još uvek mogao. Postigao je ukupno 11 pogodaka, od čega het-trik protiv omladinaca Partizana.

U junu 2023. godine, Sremčević je potpisao novi trogodišnji ugovor s lučanskim klubom, a pred takmičarsku 2023/2024 u Superligi Srbije zadužio je dres sa brojem 9 i na otvaranju sezone bio je jedan od trojice bonus igrača u postavi protiv surduličkog Radnika.

Prvi pogodak u seniorskoj karijeri Sremčević je postigao u narednom kolu, u pobedi nad Železničarom u Pančevu. Pogodio je i za minimalnu pobedu nad Javorom u 14. kolu, nakon asistencije Patrika Frajdeja. Isti igrači su bili učesnici akcije kod pobedonosnog pogotka protiv IMT-a na krovu beogradskog Tržnog centra na Voždovcu. 

Sremčević je bio strelac i jedinog pogotka za Mladost u porazu od Crvene zvezde rezultatom 3:1, kada je matirao Izraelca Glazera, s kojim će sada biti saigrač.

Uroš Sremčević je u maju 2021. godine debitovao za pionirsku reprezentaciju Srbije, u dvomeču s vršnjacima iz Bosne i Hercegovine. Tokom septembra iste godine zaigrao je za mlađu kadetsku ekipu kod selektora Aleksandra Lukovića.

U maju 2022. bio je strelac na svakoj od tri odigrane utakmice na Razvojnom turniru UEFA, protiv Mađarske, Slovačke i Finske.

Za svoju generaciju nastavio je da nastupa i u uzrastu do 17 godina starosti. Bio je četvorostruki strelac protiv Gibraltara u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a našao se na spisku selektora Lukovića za završni turnir u Mađarskoj..

U oktobru 2023. godine selektor omladinske reprezentacije, Radovan Krivokapić, pozvao je Sremčevića u sastav za dve prijateljske utakmice s Italijom. Na prvoj od njih, odigranoj na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu, debitovao je ulaskom u igru umesto Jovana Miloševića u 83. minutu. U završnici susreta bio je asistent kod pobedonosnog pogotka Jovana Mijatovića.

Na početku kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo Sremčević je bio strelac jedinog pogotka za pobedu Srbije nad Andorom na utakmici odigranoj u Albeni.

Uroš Sremčević će, kako saznaju "Novosti", od srede biti na Zvezdinim pripremama i od njihovog samog starta konkurisati za mesto u napadu crveno-belih.

Prolećni deo sezone počeće 10. februara, a Crvena zvezda će u 20. kolu na svom terenu igrati sa ekipom Voždovca.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!