"DA NIJE BILO NOVAKA"... Otac fudbalera Juventusa otkrio Kako mu je Đoković pomogao

Novosti online

10. 12. 2023. u 14:15

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković, inspiracija je mnogim sportistima, među njima je i fudbaler Juventusa.

ДА НИЈЕ БИЛО НОВАКА... Отац фудбалера Јувентуса открио Како му је Ђоковић помогао

FOTO: Printskrin/Jutjub/Tanjug/AP

Otac Federika Gatija, Ludoviko, otkrio je za "Tutosport" da je Novak Đoković igrao bitnu ulogu u karijeri zvezde Juventusa.

- Đokovićeva glad za pobedama... Izuzetno mu se divi, posebno što se nikada ne zadovoljava pobedama - rekao je Federikov otac.  

Gati je igrao u seriji B u sezoni 2021/22, godinu dana otkupio ga je Juventus, plativši obeštećenje od devet miliona evra Frozinoneu.

Talentovani fudbaler u delu života bio je zidar, radio na pijaci, bavio se proizvodnjom stakla, svakodnevno je radio po deset sati dnevno.

- Bio je sit tog života. Radio je, igrao i spavao, ništa drugo. Nikada se nije opuštao. Stalno se borio sam sa sobom. Znao je da mora da promeni svoj život, divim mu se, uspeo je u tome.  Letos ga je želelo nekoliko klubova iz Engleske, uvek sam mislio da mu Premijer liga odgovara. Ali, moj sin je odlučio  drugačije. Uvek je želeo samo Juventus.

Njegova inspiracija bio je Novak Đoković. On je još 2012. pokušao da se izbori za mesto u Torinu, ali nije uspeo pa je igrao za Alesandriju.

Amaterski je igrao u Pavarolu, a onda je njegov otac ostao bez posla. Gati je tada morao da radi razne poslove, a bio je između ostalog i zidar, postavljao je prozore, radio u supermarketu,...

Onda je dobio šansu u timu Verbanije u Seriji D, a 2021. ga je Frozinone kupio za 175.000 evra.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)