ŠOK: Ovako nešto se ne pamti u fudbalskom svetu

Novosti online

08. 12. 2023. u 16:32

NEVEROVATNE vesti dolaze iz Grčke. U centralnoj ulozi našle su se sudije elitnog fudbalskog ranga.

ШОК: Овако нешто се не памти у фудбалском свету

FOTO: AP

Pojedine sudije toliko su ugrožene u Grčkoj da zbog pretnji koje dobijaju pojedini delioci pravde dobijaju i policijsku zaštitu.

Jedan od onih koji je u najvećem problemu je Tasos Papapetru. Zbog čestih pretnji koje dobija određen mu je policijski nadzor. Njegove kolege su iz solidarnosti odlučile da bojkotuju ligu.

Predstavnici sudijske organizacije prethodnih dana zatražili su i sastanak sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, a u međuvremenu je policija preduzela sve mere kako bi zaštitila Papapetrua, nakon saznjanja da su neimenovani ljudi pretili sudiji i njegovoj porodici.

O celoj situaciji obavešteni su UEFA i Fudbalski savez Grčke. Kako prenose grčki mediji jake policijske snage od pre nekoliko dana čuvaju sudiju i članove njegove porodice.

Da stvar bude gora, zbog sukoba navijača odloženo je naredno kolo grčkog šampionata. Huligani su odabrali meč manje popularnih sportova u Grčkoj kako bi se obračunali među sobom.

– Počinioci ovih strašnih zločina nemaju veze sa sportom. Oni su obični kriminalci koji ponekad oduzimaju i ljudske živote – izjavio je potparol grčke vlade Pavlos Marinakis.

Najnoviji sukobi su se dogodili tokom odbojkaške utakmice Panatinaikosa i Olimpijakosa, čiji navijači su žestoki gradski rivali.

Desetine navijača je tom prilikom napalo policiju, bacajući baklje, rakete, kamenje i molotovljeve koktele na policajce.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave