"NE PLAŠIM SE ENGLESKE!" Dragan DŽajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, ima poruku za navijače "orlova" pred EURO 2024

Novosti online

02. 12. 2023. u 22:17

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je ko će joj biti rivali na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se 2024. igra u Nemačkoj, a predsednik naše kuće fudbala, Dragan Džajić, s optimizmom gleda na ono što čeka "orlove".

НЕ ПЛАШИМ СЕ ЕНГЛЕСКЕ! Драган Џајић, председник Фудбалског савеза Србије, има поруку за навијаче орлова пред ЕУРО 2024

FOTO: FSS

Podsetimo, na žrebu za EURO 2024 koji je održan Hamburgu, "orlovi" su svrstani u grupu C, a u njoj su još i Engleska, Danska i Slovenija.

Dragan Džajić, prvi čovek srpskog fudbala, nekad vicešampion Evrope koji je sa reprezentacijom pokorio „gordog albiona“, a kasnije kao funkcioner u klubu postao prvak Evrope i sveta, sa mnogo iskustva analizirao je epilog žrebanja u Nemačkoj.

- Ni posle ceremonije u Hamburgu nisam ni malo promenio mišljenje u odnosu na ono što sam govorio pre žreba. Svaki protivnik na Evropskom prvenstvu zaslužuje respekt i veliko poštovanje. Mi najbolje znamo koliko je teško otići na završni turnir, čekali smo 24 godine i sada treba dobro da se pripremimo, ne samo u fizičkom i taktičkom, već i u psihološkom smislu. Ne plašim se Engleza, iako je jasno da su oni prvi favoriti, ne samo za prvo mesto u grupi, već i za osvajanje Evropskog prvenstva. Naravno, ne plašim se ni druga dva rivala u grupi, ali je jasno da samo maksimalnim pristupom i ozbiljnom pripremom možemo do željenih rezultata u sve tri utakmice. Imamo igrače koji su nosioci igre u velikim evropskim klubovima, ali imamo i one mlađe koji su željni dokazivanja i ne postoji bolja prilika da izbiju u prvi plan od najveće smotre evropskog fudbala. Očekujem veliku podršku naših navijača i u Gelzenkirhenu i u Minhenu, a nadam se i nakon toga u nokaut fazi Evropskog prvenstva - rekao je Dragan Džajić, predsednik FS Srbije.

Sastavi grupa za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.

Grupa A

1. Nemačka

2. Škotska

3. Mađarska

4. Švajcarska

Grupa B

1. Španija

2. Hrvatska

3. Italija

4. Albanija

Grupa C

1. Slovenija

2. Danska

3. Srbija

4. Engleska

Grupa D

1. Holandija

2. Baraž A

3. Austrija

4. Francuska

Grupa E

1. Belgija

2. Slovačka

3. Rumunija

4. Baraž B

Grupa F

1. Turska

2. Baraž C

3. Portugal

4. Češka

EURO 2024 - sistem takmičenja

Grupe na Evropskom prvenstvu 2024. će biti posebno zanimljive, jer učestvuje 24 ekipa na šampionatu, a iz pojedinih grupa će samo jedna ekipa biti eliminisana posle uvodne faze takmičenja.

Naime, u šest četvoročlanih grupa će se (od 14. do 26. juna 2024.) odigrati po šest utakmica, po principu svako sa svakim, jednom.


Dalje automatski idu po dve najbolje ekipe, ali i četiri od šest trećeplasiranih selekcija, kako bi ukupan broj reprezentacija bio 16 pred nokaut fazu. Od tada će se igrati "na ispadanje", a pravila predviđaju da počev od osmine finala, u slučaju nerešenog rezultata, na red dolaze produžeci (dva puta po 15 minuta), a po potrebi i jednaaesterci. 


U kojim gradovima i na kojim stadionima se održava EURO 2024?


Gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu su Berlin (Olimpijski stadion, kapacitet 74.461 gledalac), Minhen (Arena, 70.076), Dortmund (Signal iduna park, 65.849), Štutgart (Arena, 54,906), Gelzenkirhen (Arena, 54,740), Frankfurt (Valdstadion, 54.697), Hamburg (Volkspark, 62.245), Dizledorf (Arena, 51.031), Keln (Keln stadion, 49.827), Lajpcig (Lajpcig stadion 42.959)

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave