LEGENDA ENGLESKE PRESREĆNA ZBOG GRUPE SA SRBIJOM: Ovako je Alan Širer reagovao na žreb za EURO 2024

Novosti online

02. 12. 2023. u 19:12

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je ko će joj biti rivali na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje se 2024. igra u Nemačkoj, a Alan Širer, nekadašnji golgeter Engleske, koja će biti suparnik "orlova", prilično je zadovoljan.

ЛЕГЕНДА ЕНГЛЕСКЕ ПРЕСРЕЋНА ЗБОГ ГРУПЕ СА СРБИЈОМ: Овако је Алан Ширер реаговао на жреб за ЕУРО 2024

Foto: EPA-EFE/Owen Humphreys/NMC/Pool

Podsetimo, na žrebu za EURO 2024 koji je održan Hamburgu, "orlovi" su svrstani u grupu C, a u njoj su još i Engleska, Danska i Slovenija.

- Ne mislim da Engleska može da se žali na ovakvu grupu. Prilično je povoljna, kada pogledate koji su se sve drugi timovi ukrstili na ovom žrebu. Zato mislim da će Garet (Sautgjet, engleski selektor) biti ekstremno srećan - uveren je Širer.

Sastavi grupa za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.

Grupa A

1. Nemačka

2. Škotska

3. Mađarska

4. Švajcarska

Grupa B

1. Španija

2. Hrvatska

3. Italija

4. Albanija

Grupa C

1. Slovenija

2. Danska

3. Srbija

4. Engleska

Grupa D

1. Holandija

2. Baraž A

3. Austrija

4. Francuska

Grupa E

1. Belgija

2. Slovačka

3. Rumunija

4. Baraž B

Grupa F

1. Turska

2. Baraž C

3. Portugal

4. Češka

EURO 2024 - sistem takmičenja

Grupe na Evropskom prvenstvu 2024. će biti posebno zanimljive, jer učestvuje 24 ekipa na šampionatu, a iz pojedinih grupa će samo jedna ekipa biti eliminisana posle uvodne faze takmičenja.


Naime, iz šest četvoročlanih grupa će se (od 14. do 26. juna 2024.) odigrati po šest utakmica, po principu svako sa svakim, jednom.


Dalje automatski idu po dve najbolje ekipe, ali i četiri od šest trećeplasiranih selekcija, kako bi ukupan broj reprezentacija bio 16 pred nokaut fazu. Od tada će se igrati "na ispadanje", a pravila predviđaju da počev od osmine finala, u slučaju nerešenog rezultata, na red dolaze produžeci (dva puta po 15 minuta), a po potrebi i jednaaesterci. 


U kojim gradovima i na kojim stadionima se održava EURO 2024?


Gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu su Berlin (Olimpijski stadion, kapacitet 74.461 gledalac), Minhen (Arena, 70.076), Dortmund (Signal iduna park, 65.849), Štutgart (Arena, 54,906), Gelzenkirhen (Arena, 54,740), Frankfurt (Valdstadion, 54.697), Hamburg (Volkspark, 62.245), Dizledorf (Arena, 51.031), Keln (Keln stadion, 49.827), Lajpcig (Lajpcig stadion 42.959)

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!