KAKVA LIGA ŠAMPIONA! Mančester siti "spasavao živu glavu", revija autogolova i majstorskih poteza (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2023. u 23:00

Liga šampiona je bila prilično zanimljiva u utorak uveče, ne samo zbog meča u Bernu koji je privukao najveću pažnju srpske fudbalske javnosti.

КАКВА ЛИГА ШАМПИОНА! Манчестер сити спасавао живу главу, ревија аутоголова и мајсторских потеза (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su pobede ostvarili Lacio i Šahtjor, o čemu su vam "Novosti" već pisale, na red su došle i ostale utakmice, od kojih se izdvojila ona u kojoj su se sastali Jang bojs i Crvena zvezda.

U istoj grupi, Mančester siti je na svom terenu ugostio Lajpcig, koji se rano razgoropadio, a na kraju izgubio iako je vodio sa dva razlike.


Golman Blasvič je bio asistent opasnom Opendi u 13. minutu, kada se mreža prvaka Evrope prvi put zatresla (VIDEO), a isti strelac je povisio na 0:2 u 33. minutu, i to kada je Lois Openda na centru pobegao odbrani "građana" pa solo-akciju završio novim pogotkom (VIDEO).

Lois Openda postiže jedan od svoja dva gola u prvom poluvremenu utakmice Lige šakmpiona Mančester siti - Lajpcig / FOTO: Tanjug/AP

Međutim, nedugo nakon što je počelo drugo poluvreme, u 55. minutu, Fil Foden je odlično uposlio Erlinga Brauta Holanda koji je to iskoristio za gol kojim je smanjen zaosatak mančesterskog tima na 1:2 (VIDEO).

Asistent je u 70. minutu postao strelac - Foden je tada lepim potezom poravnao rezultat na 2:2 (VIDEO), a nakon što je Fabiju Karvalju, zbog ofsajda, poništen gol za  novo vođstvo nemačkog tima, Siti je zadao završni udarac.

Igrao se 87. minut kada je rezervista Hulijan Alvarez krunisao akciju šampiona Evrope koja je, u uvodnoj fazi, podsećala na neku iz igrica (VIDEO).

Borusija "pokopala" Milan, PSŽ slavi penal u 98. minutu

Milan i Borusija Dortmund su priredili prilično uzbudljiv duel. I to ne samo zbog toga što je Žiru na samom početku, posle 300-tinak sekundi, prokockao jedanaesterac.

Nemci su poveli penalom Marka Rojsa u 10. minutu, a onda su uzvratili roso-neri u 37, kada je bravuru na desnom krilu izveo Samjuel Čukvueze, koji se sam i pobrinuo za euforiju domaćih pristalica (VIDEO).

Međutim, radost "milanista" nije baš mnogo dugo trajala. Već u 59. minutu odbrana njihovih ljubimaca je, kompletna, nadigrana što je bio uvod u 1:2 (VIDEO), da bi deset minuta kasnije Adejmi spretno doneo dva gola razlike "milionerima" (VIDEO), ali i priboj na prvo mesto, pa i prolazak u drugu fazu.

Što se tiče meča Pari Sen Žermen - Njukasl, u 25. minutu se Isak našao na pravom mestu posle odbitka (VIDEO)  i, do 98. minuta, činilo se da je tako doneo pobedu engleskim "svrakama". Međutim, u osmom minutu nadoknade dosuđen je penal za PSŽ, a Kilijan Mbape je postigao pogodak (VIDEO) koji bi mogao da bude od ogromnog značaja za konačan plasman timova u toj, grupi F. U njoj Borusija vodi sa 10 bodova, PSŽ ima sedam, a Njukasl i Milan po pet pred predstojeće mečeve: Njukasl će u poslednjem kolu dočekati Milan, a PSŽ gostovati u Dortmundu.

Preokret Barselone, autogolovi gurnuli Atletiko u drugu fazu

Barselona i Porto su najpre "razmenili" pogotke u razmaku od stotinak sekundi, jer je Pepe doneo vođstvo gostima na Nou Kampu u 30. minutu (VIDEO), a Kanselo u 32. poravnao na 1:1 posle lepog dribliga i mat-poteza s levog krila (VIDEO).

Potom je na scenu stupio Žoao Feliks, koji je u 57. minutu ozvaničio preokret  Barse (VIDEO), čime se taj klub izdvojio na vrhu tabele H, sa 12 bodova. Po devet imaju Porto i Šahtjor, koji međusobno igraju u Portugaliji u poslednjem kolu, pa ne mogu oba da presttignu Barselonu, koja je ove večeri obezbedila nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Sa druge strane, u grupi E, Atletiko Madrid je na gostovanju Fejenordu poveo pomalo komičnim autogolom koji je postigao Lutsharel Gertruida u 14. minutu (VIDEO), a kada je Hermozo u 57. dao fantastičan volej-gol za 0:2 (VIDEO), bilo je to od velikog značaja - holandski tim je tako skliznuo ka porazu, koji je značio i eliminaciju iz Lige šampiona, a španski krenuo ka prvom mestu, a i prolazu u nokaut fazu.

Vifer je svojim golom, posle kornera (VIDEO), uneo nadu Fejenordu da bi mogao do drugačijeg ishoda, ali - bilo je prekasno što se bodova s ovog meča tiče. To je potvrdio i novi autogol domaćih, koji je Santijago Tomas Himenez postigao u 82. minutu (VIDEO).

Liga šampiona, 5. kolo - mečevi igrani u utorak


Grupa E
Fejenord - Atletiko Madrid 1:3 (0:1)
Lacio - Seltik 2:0 (0:0)
Tabela: Atletiko Madrid 11 bodova, Lacio 10, Fejenord 6, Seltik 1

Grupa F

Milan - Borusija Dortmund 1:3 (1:1)
PSŽ - Njukasl 1:1 (0:1)
Tabela: Borusija D. 10 bodova, PSŽ 7, Njukasl 5, Milan 5

Grupa G

Jang bojs - Crvena zvezda 2:0 (2:0)
Mančester siti - Lajpcig 2:2 (0:2)
Tabela: Mančester siti 15 bodova, Lajpcig 9, Jang bojs 4, Crvena zvezda 1

Grupa H

Šahtjor - Antverp 1:0 (1:0)
Barselona - Porto 2:1 (1:1)
Tabela: Barselona 12 bodova, Porto i Šahtjor po 9, Antverp 0

Bonus video: BURAN UVOD U BERNU: "Prepucavanje" navijača Jang bojsa i Crvene zvezde

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!