HRVATI STREPELI DO KRAJA! Dalić: Cilj ispunjen, u Nemačkoj kao kod kuće

Tanjug

22. 11. 2023. u 13:50

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da je njegova ekipa ispunila cilj plasmanom na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na kome će, kako je ocenio, igrati kao na domaćem terenu zbog brojnih hrvatskih navijača.

ХРВАТИ СТРЕПЕЛИ ДО КРАЈА! Далић: Циљ испуњен, у Немачкој као код куће

FOTO: Tanjug/AP

"Oktobar nas je koštao nervoze i stresa, ali možda je to i dobro došlo. Meni da izađem iz komfora, bitno je da smo osvojili šest bodova i plasirali se na Evropsko prvenstvo, to je bio cilj. Sada idemo u Nemačku, gde će nas čekati hiljade hrvatskih navijača, igraćemo kod kuće", rekao je Dalić posle utakmice, prenela je Hina.

Hrvatska se sinoć plasirala na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj pošto je u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama na Maksimiru pobedila Jermeniju sa 1:0.

Daliću će to biti četvrto veliko takmičenje, a na dosadašnja tri osvojio je dve medalje, srebro i bronzu na svetskim prvenstvima.

"Svi smo iscrpljeni, bilo je teško, imali smo 1:0 i strepeli smo da ne primimo gol i da sve ne padne u vodu. Pokazali smo karakter, znao sam da će biti teško. Video sam mali grč kod igrača, ali na kraju se sve poklopilo. Srećan sam, ovo je i za mene velika stvar, moje četvrto veliko takmičenje. Posle oktobra je bilo teško, ali gde god smo se pojavili, dobili smo podršku", naveo je on.

Hrvatska je u poslednji ciklus kvalifikacija ušla u teškoj situaciji, pošto je i Vels mogao direktno da se plasira sa dve pobede. Međutim, Vels je u dve utakmice osvojio dva boda, a Hrvatska svih šest.

"Rekao sam da neću da gledam Vels, ali znao sam da teško mogu da ostvare četiri uzastopne pobede. Dobili su Letoniju i nas, a onda su u dve utakmice remizirali. Bilo je važno da mi osvojimo šest bodova, da budemo pravi", dodao je selektor.

On je rekao da nema želje uoči žreba koji će se održati 2. decembra u Hamburgu.

"Ni ne znam u kom smo šeširu, nemam nikakve želje, nije važno koga ćemo dobiti. Prvi cilj će biti da prođemo grupu. Međutim, moramo da popravimo igru, da je doradimo, moramo da budemo bolji ako želimo da ponovimo Rusiju i Katar. Moramo biti efikasniji, stvarati više prilika, biti opasniji i ubojitiji. Nama je lakše igrati svetska nego evropska prvenstva", naveo je Dalić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!