POZNATI SVI ŠEŠIRI ZA EVROPSKO PRVENSTVO: "Orlovi" dobili jednu dobru vest pred žreb za EURO 2024!

Novosti online

21. 11. 2023. u 22:54

Srbija ide na EURO 2024, a u utorak uveče je saznala i jednu dobru vest

ПОЗНАТИ СВИ ШЕШИРИ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Орлови добили једну добру вест пред жреб за ЕУРО 2024!

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, triler-remijem sa Bugarskom, fudbalska reprezentacija Srbije je obezbedila učešće na šampionatu Evrope, ali će, usled svog bodovnog učinka, a onda i raspleta u drugim grupama, biti svrstana u poslednji, četvrti šešir, što znači da će u grupi dobiti tri rivala koja su jača od nje.

Međutim, rasplet u preostalim grupama doveo je do toga da i Italija sklizne u četvrti šešir, tako da je, eto, bar izvesno da "orlovi" neće biti u grupi sa "azurima" - četvorostrukim prvacima sveta, a dvostrukim evropskimn šampionima.

Izvesno je da neće biti ni trećeg uzastopnog sudara sa "Šaćirijem i drugarima" u grupnoj fazi, jer je i Švajcarska (u)pala u četvrti šešir, sa Srbijom i Italijom. 

Sastavi šešira za EURO 2024:

U prvom šeširu su Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija, Engleska.

U drugom  su Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rusija i Austrija.

U trećem su Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka, Holandija.
U četvrtom šeširu su Srbija, Italija i Švajcarska, kao i tri selekcije koje budu bile pobednici baraža. U konkurenciji su Poljska, Vels, Estonija, Izrael, Bosne i Hercegovina, Gruzija, Grčka, Kazahstan i Luksemburg. Inače, žreb za taj "plej-of" biće obavljen 23. novembra, a sam baraž se igra 21. i 26. marta 2024.

Kada je žreb za Evropsko prvenstvu u fudbalu?

Žreb za EURO 2024 biće održan 2. decembra 2023. u zgradi Filharmonije u Hamburgu.

Početak je zakazan za 18 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.

EURO 2024 - sistem takmičenja

Grupe na Evropskom prvenstvu 2024. će biti posebno zanimljive, jer učestvuje 24 ekipa na šampionatu, a iz pojedinih grupa će samo jedna ekipa biti eliminisana posle uvodne faze takmičenja.


Naime, biće najpre formirano šest četvoročlanih grupa, u kojima će se (od 14. do 26. juna 2024.) odigrati po šest utakmica, po principu svako sa svakim, jednom.


Dalje automatski idu po dve najbolje ekipe, ali i četiri od šest trećeplasiranih selekcija, kako bi ukupan broj reprezentacija bio 16 pred nokaut fazu. Od tada će se igrati "na ispadanje", a pravila predviđaju da počev od osmine finala, u slučaju nerešenog rezultata, na red dolaze produžeci (dva puta po 15 minuta), a po potrebi i jednaaesterci. 


U kojim gradovima i na kojim stadionima se održava EURO 2024?


Gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu su Berlin (Olimpijski stadion, kapacitet 74.461 gledalac), Minhen (Arena, 70.076), Dortmund (Signal iduna park, 65.849), Štutgart (Arena, 54,906), Gelzenkirhen (Arena, 54,740), Frankfurt (Valdstadion, 54.697), Hamburg (Volkspark, 62.245), Dizledorf (Arena, 51.031), Keln (Keln stadion, 49.827), Lajpcig (Lajpcig stadion 42.959)

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)