KAKAV ŠOK! Odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, pa odmah podneo ostavku

Tanjug

21. 11. 2023. u 09:51

Selektor fudbalske reprezentacije Češke Jaroslav Šilhavi podneo je ostavku pošto je sinoć njegov tim izborio plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, prenosi Rojters.

КАКАВ ШОК! Одвео репрезентацију на Европско првенство, па одмах поднео оставку

Foto: AP

Češka je sinoć u Olomucu pobedila Moldaviju 3:0 u meču grupe E kvalifikacija za EP 2024. Češka je na kraju osvojila drugo mesto u grupi sa 15 bodova, koliko ima i prvoplasirana Albanija. Ove dve selekcije će igrati na EP u Nemačkoj naredne godine.

"Pritisak je bio ogroman, ponekad ga nisam razumeo. Iako smo srećni, pre utakmice smo moj stručni štab i ja odlučili da prekinemo rad u reprezentaciji Češke. O tome sam obavestio predsednika Saveza Petra Fousku. Pritisak je bio ogroman, to je uticalo na našu odluku", rekao je Šilhavi po završetku meča sa Moldavijom.

Šilhavi (62) je bio selektor Češke od 2018. godine, a često je bio na meti kritika zbog načina igre. On je vodio selekciju Češke na 58 utakmica, a ostvario je 28 pobeda, 10 remija i 20 poraza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu