ONI BI DA SPREČE SRBIJU DA ODE NA EURO2024: Selektor Crne Gore javno otkrio taktiku za utakmicu kvalifikacija!

Novosti online

15. 11. 2023. u 22:50

"Litvanci su nam veliki dužnici, dva boda koja smo izgubili tamo su na neki način i promenila tok kvalifikacija. Sutrašnji duel je utakmica principa - zadužili su nas, dobar su tim, fizički posebno, dobri u tranziciji, ali želimo da im se revanširamo", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović.

ОНИ БИ ДА СПРЕЧЕ СРБИЈУ ДА ОДЕ НА ЕУРО2024: Селектор Црне Горе јавно открио тактику за утакмицу квалификација!

FOTO: M. Vukadinović

Crnogorci dočekuju Litvance u četvrtak od 20.45 i da bi se plasirali na EURO neophodna im je pobeda, isto kao i protiv Mađarske u Budimpešti (nedelja, 15.00), uz to da Bugarska pobedi Mađarsku ili Srbiju. 


"Igraćemo napadački - veliki broj utakmica igrali smo sa dva špica, tu se jasno vidi naša želja da pobedimo, bez obzira na ime protivnika. Sutra ćemo igrati u formaciji 4-4-2, nemamo šta da krijemo. Možda ćemo ovom objavom olakšati njihovom selektoru, ali u fudbalu danas nema tajni, sve su to nijanse. Bitno je da se nametnemo. Nećemo ići grlom u jagode, ali ova postavka je najava da ćemo igrati napadački, da ćemo sve uraditi da pobedimo - da li ćemo uspeti, videćemo", otkrio je Radulović.


Ukoliko Crna Gora ne pobedi Litvaniju, Srbija će i teoretski obezbediti plasman na EURO 2024, bez obzira na ishod meča sa Bugarima u nedelju.
 

Podsetimo, Crna Gora će biti oslabljena na duelima sa Litvanijom i Mađarskom pošto zbog povreda neće igrati Stefan Mugoša i Bojan Bakić. U međuvremenu se na zagrevanju povredio i Danijel Petković, dok će Stefan Savić propustiti susret sa Litvanijom zbog žutih kartona.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović je odlučio da u A selekciju iz mlade selekcije prekomanduje mladog fudbalera Vojvodine Andriju Radulovića, kao i golmana belgijskog Lomela Nikolu Ivezića.

Prvo mesto na tabeli Grupe G kvalifikacija za EURO 2024 drži Mađarska sa 14 bodova dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora ima minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo pošto je treća na tabeli sa osam bodova.

BONUS VIDEO: Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković uputio Novostima čestitku za 70. rođendan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)