SVE NAPETIJA LIGA ŠAMPIONA! Šahtjor šokirao Barselonu, Dortmund pregazio ''svrake''

Novosti online

07. 11. 2023. u 20:44

Fudbaleri Šahtjora i Dortmunda slavili su u svojim mečevima 4. kola Lige šampiona. Veliko iznenađenje je napravio ukrajinski predstavnik savladavši Barselonu, dok je Dortmund drugi put u dve nedelje naneo poraz Njukaslu.

СВЕ НАПЕТИЈА ЛИГА ШАМПИОНА! Шахтјор шокирао Барселону, Дортмунд прегазио свраке

FOTO: Tanjug

Fudbaleri Dortmunda pobedili su Njukasl (2:0), drugi put za redom, pošto su u prošlom kolu trijumfovali u Englskoj rezultatom 1:0.

Od samog početka meča ekipa Edina Terzića je delovalo odlučnije i konkretnije, a dobra igra im se isplatila u 26. minutu kada je Niklas Fulkrug zatresao mrežu gostiju i bacio u delirijum ''žuti zid''.

Potvrda o pobedi stigla je krajem drugog poluvremena, kada je u 79. minutu nakon sjajnog kontranapada precizan bio Julijan Brant. On je preciznim šutem u donji desni ugao savladao golmana gostiju i overio trijumf Dortmunda.

Trenutno je Dortmund vodeći u svojoj grupi F sa sedam bodova, zatim ide PSŽ sa 6 i utakmicom manje, Nukasl je na 4, dok je Milan na samo dva osvojena boda (takođe uz utakmicu manje).

Veliko iznenađenje desilo se takođe u Nemačkoj, pošto je Šahtjor na stadionu HSV-a pobedio Barselonu (1:0). 

Ukrajinska ekipa je povela pred kraj prvog poluvremena, u 40. minutu je precizan bio Danilo Sikan i doneo prednost ''domaćoj'' ekipi.

Tokom drugog poluvremena Barselona je na sve načina pokušavala da stigne do preokreta a posle barem do izjenačenja ali nisu uspeli. Gosti su čak i drugi put zatresli mrežu u 88. minutu ali je gol Nevertona poništen zbog ofsajda.

Stanje u grupi H je izuzetno napeto, Barselona i pored poraza drži prvo mesto sa devet osvojenih bodova, drugi je Porto sa 6 uz utakmicu manje, treći je Šahtjor takođe sa 6, dok je Antverp zakucan na dno tabele bez osvojenog boda(takođe imaju utakmicu manje).

Podsetimo, prenos utakmice Crvena zvezda - Lajpcig možete užvio da pratite uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)