KAKAV HAOS, KAKAV SPEKTAKL! Premijer liga dočekala najluđi meč sezone, Totenhem i Čelsi imali megdan za sva vremena (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2023. u 23:09

U 11. kolo Premijer lige gradski rivali Totenhem i Čelsi ušli su u različitim raspoloženjima - domaćin kao jedini neporaženi tim prvenstva, a gost kao ekipa u koju je skoro milijarda evra uložena u poslednje dve godine, a pritom je tek 13. na tabeli. Na kraju, posle neverovatnih dešavanja, Čelsi je kao gost pobedio sa 1:4, uz dva igrača više i nestvarne scene na "Totenhem Hotspur stadionu".

КАКАВ ХАОС, КАКАВ СПЕКТАКЛ! Премијер лига дочекала најлуђи меч сезоне, Тотенхем и Челси имали мегдан за сва времена (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Prvo poluvreme je bilo za (ne)zaborav - trajalo je 56 minuta i 26 sekundi, a lopta je bila u igri samo 23 minuta i 21 sekundu. Ali, sve to navijači jednog i drugog kluba neće zaboraviti, nikako.


Dejan Kuluševski je dao gol (VIDEO) za rano vođstvo senzacionalnih "pevaca" koje vodi Australijanac grčkog porekla Ange Postekoglu, a to je bio samo uvod u "fudbalsko ludilo".


Jer, do velikog predaha, desilo se da su poništena tri gola (Čelsijevih fudbalera Sterlinga, Kaiseda i Džeksona), dva fudbalera su "preživela" video-provere oko toga da li treba da budu isključeni, Udogi iz Spursa i Džejms iz Čelsija, a onda je jedna od brojnih VAR-odluka posebno pogodila Totenhem:


Romero je, zbog zaista neopreznog starta, isključen, a mladi Kol Palmer (učesnik nedavnog deklasiranja mlade fudbalske reprezentacije Srbije, kada su Englezi pobedili "orliće" sa 9:1) izveo penal kojim je Čelsi došao do 1:1 (VIDEO). Uz sve to, Postekogluova ekipa je izgubila i Van de Vena zbog povrede, a od pomenutog prekršaja Romera, igrala je s fudbalerom manje - od 35. minuta. I to samo neko vreme, jer je uskoro isključen još jedna igrač Totenhema.


Prvo poluvreme je produženo za čak 12 minuta zbog pomenutih i nepomenutih prekida, a u sedmom minutu drugog - lider Premijer lige ostao je bez pomenutog Udogija, koji je isključenje izbegao u uvodnom delu meča, no ne i u njegovom nastavku.


Udogi je, naime, dobio drugi žuti karton, zaustavivši nepropisno Sterlinga koji se isprva spetljao u kontri (VIDEO), a tog časa je počela opsada gola Totenhema.

Sa golmanom i svega osmoricom igrača u polju, domaćin se suprotstavio "plavcima" koji su samo pojačavali ofanzivne opcije izmenama, poput "pojačanja od skoro 100 miliona evra", Mihajla Mudrika (koji se više brukao nego što je doprinosio nastojanjima da se iskoristi novonastala situacija).

Za to vreme, golman Totenhema Giljelmo Vikario je, sa preostalim saigračima uspevao da uz neka čuda na gol-liniji i pred njom (VIDEO) odoleva naletima ekipe Mauricija Poketina koji u tri prethodna pokušaja (kao strateg Sautemptona) nikada nije pobedio Totenhem čiji je menadžer bio, ali...

Formacija "pevaca" 5-3-0 je poklekla u 75. minutu. Odluka da se jako "visoko" postavljenim ofsajd-zamkama gost natera na greške, a tako izbegnu neravnopravne pozicione borbe u sopstvenom šesnaestercu...

... nije se isplatila Postekogluovoj ekipi kada je iskusni Sterling dobio pravovremenu loptu na desnom krilu, pa omogućio Nikolasu Džeksonu da postigne gol za 1:2 (VIDEO).

Ris Džejms i Nikolas Džekson slave drugi gol Čelsija na neverovatnoj utakmici s Totenhemom / FOTO: Tanjug/AP

Mnogi timovi bi tada psihički pali, pa primili "još nekoliko komada", ali nestvarni Totenhem je počeo da biva bolji rival na terenu.

Čak je i dao gol, mada je taj pogodak Erika Dajera poništen zbog ofsajda, potom je imao i kolosalnu priliku preko Betankura, pa preko Sona u sudijskoj nadoknadi vremena, da bi odmah potom, u kontri Džekson doneo 1:3 (VIDEO), na asistenciju Konora Galagera, iz slične akcije kao kod prethodnog gola "plavaca".

Kako dosad vodeći tim nije odustajao od svojih nastojanja, kazna za takve juriše stigla je u vidu het-trika Nikolasa Džeksona koji je u 98. minutu postavio konačnih 1:4 (VIDEO).

Usled prvog prvenstvenog poraza, Totenhem je prepustio prvo mesto Mančester sitiju, koji ima 27 bodova, odnosno jedan više ("građani" su od 11 mečeva uspeli devet da dobiju, a dva da izgube, a Postekogluova ekipa ima osam trijumfa, dva remija i ovaj izgubljeni meč).

Što se Čelsija tiče, on je na tabeli Premijer lige preskočio Kristal Palas, Vest Hem i Notingem, te je deseti sa 15 bodova.

Bonus video: "DELIJE" NISU MOGLE DA VERUJU! Evo šta je Lajpcig pustio s razglasa pred meč Lige šampiona sa Crvenom zvezdom

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)