Ukazana velika čast Srbiji

Novosti online

29. 10. 2023. u 11:00

ČAST i privilegija, ali pre svega poverenje i uzajamno poštovanje, UEFA i Fudbalski savez Srbije, partneri i prijatelji. To je u najkraćem, rezime sastanka HET-TRIK komiteta UEFA, koji je početkom meseca održan u SC FSS u Staroj Pazovi.

Указана велика част Србији

Foto: FSS

- Poverenje koje ste nam ukazali da budemo organizatori i domaćini sastanka Komiteta, koji je uz Komitet Nacionalnih asocijacija, svakako najvažniji sektor u sistemu UEFA, jedno je od najvećih priznanja koje je krovna fudbalska organizacija ukazala našem Savezu. Drago mi je da smo bili na visini zadatka i da smo vam omogućili uspešan rad dva dana u "srpskoj kući fudbala". Kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, moram da budem ponosan zbog činjenice da ovaj objekat služi kao primer drugim savezima kako se sredstva iz HET-TRIK fondova koriste na adekvatan način. Zahvaljujući zajedničkoj investiciji UEFA, države Srbije i lokalne samouprave, relizovan je jedan od najvažnijih projekata u istoriji srpskog fudbala, a generacijama srpskih fudbalera omogućen maksimalno kvalitetan rad i svi mogući uslovi za pripreme važnih utakmica. Znam da svaki sastanak ovog komiteta izaziva veliku pažnju nacionalnih asocijacija, jer se na njemu donose odluke od krucijalnog značaja za dalji razvoj fudbala - rekao je predsednik FSS Dragan Džajić u uvodnom delu sastanka, a potom uručio poklone koji će prvog čoveka HET-TRIK komiteta Karl-Erika Nilsona i njegove saradnike, podsećati na boravak u Srbiji.

Dan pre sastanka, članovi Komiteta, u društvu potpredsednika FSS Branislava Nedimovića i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, obišli su prostorije Sportskog centra u Staroj Pazovi i uverili se još jednom da Fudbalski savez Srbije raspolaže jednim od najmodernijih i najfunkcionalnijih sportskih kompleksa u Evropi.

- Svi članovi HET-TRIK komiteta oduševljeni su i puni pozitivnih utisaka nakon posete našem Sportskom centru, što samo dokazuje da smo apsolutno opravdali poverenje UEFA i zaslužili da budemo organizatori i domaćini ovako važnog sastanka - rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, koji je imao svojevrsnu ulogu vodiča svojim kolegama iz HET-TRIK komiteta UEFA.

Direktor Nacionalnih asocijacija UEFA, Zoran Laković, prisetio se prvih koraka u procesu realizacije velikog projekta i podsetio kako je svojevremeno sa nekadašnjim predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem došao na ideju o izgradnji "srpske kuće fudbala".

Zajedničkim ulaganjima UEFA, države Srbije i Opštine Stara Pazova, na površini od 12 hektara, izgrađen je velelepni trening-centar koji je vremenom postajao sve moderniji i sadržajniji.

Pažnju gostiju iz HET-TRIK komiteta privukli su, pre svega, stadion u Staroj Pazovi, koji je zajedno sa ostalih pet terena ocenjen čistom desetkom od strane UEFA eksperata i nove VIP prostorije koje na jedan specifičan način "pričaju" o istoriji srpskog fudbala i najvažnijim pobedama naše reprezentacije.

- Posebno im je bio interesantan teren broj 10, koji nosi ime Mišela Platinija, predsednika UEFA u vreme izgradnje Sportskog centra, kao i činjenica da se u našoj kući fudbala pripremaju košarkaški i rukometni reprezentativci. Imponuju nam i pohvale koje redovno stižu od prvog čoveka evropskog fudbala Aleksandera Čeferina i njegovih najbližih saradnika - istakao je Šurbatović. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)