NORVEŽANIN DVOSTRUKU STRELAC ZA SITI PROTIV JUNAJTEDA U DERBIJU MANČESTERA (3:0): Haland razbucao "đavole"

Z. Ćorović

29. 10. 2023. u 22:50

HALAND se raspucao - "đavoli" popadaše. Ubitačni Norvežanin je sa dva pogotka i jednom asistencijom rešio derbi Mančestera i doneo slavlje Sitiju na Junajtedovom "Old Trafordu" - 3:0 (1:0).

НОРВЕЖАНИН ДВОСТРУКУ СТРЕЛАЦ ЗА СИТИ ПРОТИВ ЈУНАЈТЕДА У ДЕРБИЈУ МАНЧЕСТЕРА (3:0): Халанд разбуцао ђаволе

Tanjug/AP

Do 24. minuta se domaćin solidno držao, kada ga je "ukanalila" naivna i neiskusna greška mladog napadača Rasmusa Hojlunda. Danac je kod kornera bez ikakvog rezona povukao Rodriga, VAR je sve video i pozvao sudiju Ternija da pokaže na belu tačku iz koje je Haland matirao Onanu. Mogao je snažni Viking u finišu prvog dela da spakuje još jedan, ali ga je sprečio Onana panterskom paradom kada je lopta bila viđena u mreži.

Međutim, u 49. ni trojica Onane ne bi mogli da spreče novu egzekuciju glavom "plavog repića" posle sjajne akcije i vrhunske asistencije Bernarda Silve. Bio je to Halandov jedanaesti prvenstveni pogodak, peti koji je već dao "đavolima". I to nije bilo sve. U 80. minutu bio je nesebičan u situaciji kada bi mnogi drugi napadači pojurili het-trik. Umesto šuta, asistirao je Fodenu koji je bio u još boljem položaju od njegovog.

Pepov šampionski Siti je još jednom očitao lekciju komšiji i pokazao mu ko je glavni u Mančesteru. Junajted je na svom stadionu pretpreo fudbalsko maltretiranje posle koga bi mogao da usledi rastanak sa holandskim trenerom Ten Hagom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)