CELA PORODICA JE PLAKALA: Dečak za 23 sekunde postao heroj Barselone, a svi sad pričaju o onome što mu je rekao Ćavi (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2023. u 16:27

POKUŠAVALA je Barselona da slomi otpor Atletik Bilbaa. Nisu to uspeli da urade ni Feran Tores, Žoao Feliks, Lamin Jamal... ali jeste 17-godišnji Mark Guju koji je Kataloncima doneo trijumf (1:0).

ЦЕЛА ПОРОДИЦА ЈЕ ПЛАКАЛА: Дечак за 23 секунде постао херој Барселоне, а сви сад причају о ономе што му је рекао Ћави (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Verovatno ni najveći ljubitelji fudbala ne znaju ko je ovaj tinejdžer. Rođen je u Granoljersu pre pomenutih 17 godina, a već šest sezona je član čuvene Barsine akademije "La Masija".

Uvrstio ga je Ćavi Ernandez u sastav, jer "nema ko nije povređen" u Barseloni u ovom trenutku.

I, kada je nekadašnji as sa "Nou kampa" postao svestan da je sve manje vremena da njegova ekipa dođe do pobede, poslao je Gujua na teren u 79. minutu uz rečenicu:

- Slušaj me: imaćeš jednu priliku i daćeš gol, ne brini - rekao je Ćavi.

Tako je bilo. Žoao Feliks ga je proigrao, a ovaj jednom nogom primirio loptu, drugom dao gol. Za sve to su mu bile potrebne samo 23 sekunde i verovatno mu se zbog svega učinjenog iz korena promenio život.

Sada je sigurno postao naširoko poznat i nema sumnje da će se sa posebnom pažnjom pratiti njegove partije u budućnosti. Imao je malo i sreće da debituje za Barselonu, pošto je van tima zbog povrede ostao i Robert Levandovski, koji je neprikosnoven u srcu napada.

Gujuova porodica je sve ovo ispratila sa tribina "Monžuika", a koliko je i njima značio pogodak mladog napadača pokazuju suze njegove majke:

Guju je tako doneo Barseloni tri važna boda pred "El Klasiko" koji se naredne subote od 16.15 igra na "Monžuiku". Ostaje da se vidi da li će talentovani igrač dobiti priliku i na najvećoj utakmici španskog fudbala, ali jedno je sigurno:

Noć za nama - pamtiće do kraja života. 

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini