"NIKO OVO NIJE OČEKIVAO...." Selektor "orlića" Dušan Đorđević o porazu od Engleske sa čak 9:1

Novosti online

13. 10. 2023. u 22:28

Selektor mlade reprezentacije Srbije Dušan Đorđević rekao je posle debakla protiv Engleske (1:9) da je njegova ekipa surovo kažnjena za svaku grešku u tom meču i dodao da će uprkos svemu njegovi izabranici ići na pobedu u Severnoj Irskoj u meču 3. kola grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

НИКО ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО.... Селектор орлића Душан Ђорђевић о поразу од Енглеске са чак 9:1

FOTO: FSS

"Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi, pripremali smo se i hteli da stvari izgledaju drugačije. Uz sav kvalitet koji Englezi poseduju, koji uopšte nije sporan, zna se da njihovi igrači nastupaju u najjačoj ligi na svetu, nadovezao se veliki broj naših grešaka na praktično svakom delu terena. Tako da smo za svaku grešku, svaki propust, surovo kažnjeni. Takva jedna selekcija sa toliko kvalitetnih pojedinaca, lako rešava sve te poklonjene situacije", rekao je selektor Đorđević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.


Već za tri dana, 16 oktobra od 20 i 30 u Lurganu, "orlićima" je rival Severna Irska koja je u prethodnom kolu savladala u gostima Azerbejdžan. Srbija iz dva meča ima tri boda i nalazi se na četvrtom mestu, a Ukrajina, koja je trenutno druga, ima šest bodova iz dva odigrana meča, koliko ima i prvoplasirana Engleska.


"Jednostavno moramo sve ovo brzo da prevaziđemo, moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe" dodao je Đorđević.

Stefan Mitrović: Da se dignemo kako znamo i umemo


I kapiten Stefan Mitrović ne krije da svi žele da što pre zaborave notigemsku noć.
"Mnogo smo grešili, bukvalno su kaznili svaku našu grešku. Nismo smeli da dozvolimo da primimo toliko golova, sad moramo da se dignemo kako znamo i umemo, moramo da pobedimo Severnu Irsku. Svima nam je žao zbog jednog ovako loše odigranog meča. Moramo sve da zaboravimo, nije naravno lako posle jednog takvog poraza potisnuti sva dešavanja, ali nemamo izbora. U igri smo za drugo mesto, pobeda u Severnoj Irskoj sada se nameće kao imperativ", istakao je kapiten Stefan Mitrović.


Direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje će se leta 2025. godine održati u Slovačkoj obezbediće pobednici devet grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok će preostalih šest drugoplasiranih u baraž.
 

Kako je Srbija izgubila od Engleske sa 9:1? (VIDEO)

"Orlići" su, posle pobede nad Azerbejdžanom (2:0) u drugom kolu gostovali Engleskoj, a iako su poveli - doživeli su ubedljiv poraz: konačan rezultat glasio je 9:1 (3:1).

Vladimir Lučić je u 27. minutu krunisao odličnu akciju ekipe selektora Dušana Đorđevića...

... ali to kao da je razbesnelo mladi tim "gordog albiona".

Jer, do kraja prvog poluvremena - Englezi su čak triput savladali golmana Srbije Ilića.

Uradio je to najpre Filogen-Bidas posle lošeg ispucavanja od strane čuvara mreže naše selekcije u 38. minutu...

... 

potom je Filogen-Bidas postao asistent, a Delap strelac u opsadi gola "orlića" u 42. minutu...

... da bi navijače u Notingemu oduševio pred veliki predah i Harvi Eliot, izvrsnim udarcem sa ruba kaznenog prostora:

A kada je počelo drugo poluvreme - nastavila se rapsodija Engleza.

Noni Madueke je svoj prvi gol, poput Eliota, u 53. minutu dao sa ivice šesnaesterca, ali na drugačiji način...

... a samo šest minuta kasnije postigao je i drugi, posle presečenog kontranapada "orlića":

Na 6:1 prednost mlade reprezentacije Engleske povisio je svojim drugim pogotkom Filiogen-Bidas, i to u 63. minutu.

Ali, tu nije bio kraj muka "orlića".

Naprotiv.

Subotić je u 87. minutu postigao autogol i tada je nastao pravi raspad sistema u igri srpske selekcije. Zapravo, igra više nije ni postojala, ali se posle onih 6:1 činilo dugo da će se tako i završiti meč.

A kada se mreža zatresala i sedmi put, onda se u naredna četiri minuta tresla još dvaput.

Najpre jer je rezervista Rou bio strelac u 89. na asistenciju Eliota...

... koji je potom svoj drugi pogodak postigao u sudijskoj nadoknadi vremena za, istorijskih, 9:1 u korist U21 ekipe "gordog albiona".

Za Srbiju su se u startnoj postavi našli Ilić, Rogan, Subotić, Ilić, Ergelaš, Stanković, Vasić, doskorašnji član mlađih švajcarskih selekcija Stevanović, Stefan Mitrović kao kapiten, Lazetić i Lučić, a šansu su dobili i Miladinović, Pantović, Lukić, te u poslednjih šest minuta Matić i Jojić.

"Orlići" se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. nalazi u grupi F sa Engleskom, Ukrajinom, Severnom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom, a naredni meč već 16. oktobra igraće kao gosti protiv Severnih Iraca.

Na tabeli grupe F (iz koje, kao i iz svih ostalih, pobednik, uz tri najbolje drugoplasirane selekcije, ide direktno na EURO 2024 - dok će preostalih šest drugoplasiranih u baraž) vode Englezi i Ukrajinci sa po šest bodova, Luksemburg, Srbija i Severna Irska imaju po tri, a Azerbejdžan je na nuli.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!