ZVEZDA JE PONOSNA: Fudbaler srpskog prvaka u idealnom timu kola Lige šampiona!

Novosti online

05. 10. 2023. u 19:30

Fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari izabran je u idealni tim drugog kola Lige šampiona, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

ЗВЕЗДА ЈЕ ПОНОСНА: Фудбалер српског првака у идеалном тиму кола Лиге шампиона!

FOTO: Tanjug/AP

Crvena zvezda je sinoć na svom terenu odigrala 2:2 sa Jang Bojsom u drugom kolu grupe G Lige šampiona. Bukari je u 88. minutu postigao gol i svom timu doneo je izjednačenje, a od UEFA je dobio nagradu za igrača meča.

- Prvo asistencija, a potom i fantastičan pogodak u finišu, uz podizanje Marakane na noge u više navrata sjajnim driblinzima i prodorima, bilo je dovoljno da Bukari napuni oko i onim najoštrijim fudbalskim kritičarima. Nije bilo dileme oko nagrade za igrača utakmice, a vrlo je izvesno bilo i to da će se naći u timu kola. UEFA kroz osvojene fantazi poene bira idealnih 11, a od Bukarija sa 13 bodova su samo Brais Mendez (Real Sosijedad) i Džud Belingem (Real Madrid) sa 14 bili bolji - saopštila je Crvena zvezda.

Bukari je upisao u strelce i na meču prvog kola LŠ protiv Mančester sitija (1:3).


- Činjenica je da Bukari samo potvrđuje ono što je prethodne sezone najavio fantastičnim golom u 'večitom derbiju', te da je sada jedan od glavnih aduta Baraka Bahara za LŠ. Mali broj igrača može da se pohvali time da je postigao pogodak Mančester sitiju na njihovom terenu, a učinak vihornog ofanzivca se sada svodi na dva gola i asistenciju u dva meča. Ako računamo kompletnu statistiku, Bukari je na 64 utakmice za Zvezdu postigao 23 gola - naveli su iz Crvene zvezde.

Idealan tim drugog kola Lige šampiona: Ter Štegen (Barselona), Kalabrija (Milan), Šer (Njukasl), Sančez (Galatasaraj), Bukari (Crvena zvezda), Mendez (Real Sosijedad), Belingem (Real Madrid), Almiron (Njukasl), Bruma (Braga), Sikan (Šahtjor), Hojlund (Mančester junajted).

BONUS VIDEO: Fudbaler Jang bojsa, Filip Ugrinić: Voleo bih da zaigram za Zvezdu!


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)