LIGA ŠAMPIONA JE SVE NEVEROVATNIJA: Noć za istoriju fudbala - a kakvi su tek bili golovi! (VIDEO)

Novosti online

04. 10. 2023. u 23:04 >> 23:06

UEFA Liga šampiona je stigla do 2. kola, mečevi igrani u utorak su bili spektakularni, a i u sredu su odigrani vrlo zanimljivi dueli.

ЛИГА ШАМПИОНА ЈЕ СВЕ НЕВЕРОВАТНИЈА: Ноћ за историју фудбала - а какви су тек били голови! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Događaj dana, kada je o našoj fudbalskoj javnosti reč, svakako je bila utakmica Crvena zvezda - Jang bojs. U toj grupi, sastali su se Lajpcig i Mančester siti, koji su nadmetanje počeli pobedama od po 3:1, Nemci nad Švajcarcima, a Englezi nad srpskim prvakom. "Građani" su to ponovili i ovoga puta.

Veče je, uz sjajne utakmice, obeležio i istorijski podatak: nova zvezda Barse, Lamin Jamal, postao je najmlađi starter otkad Liga šampiona postoji - u elitnom evropskom klupskom nadmetanju debitovao je samo 16 godina i 83 dana posle rođenja, čime je nadmašio prethodni rekord koji je Selestin Babajaro držao sa 16 godina i 86 dana.

A za početak, u sredu su na programu bili...

Mečevi od 18.45 - golovi, autogolovi, preokreti!

Antverp - Šahtjor 2:3

Domaćin je u Belgiji poveo već u trećem minutu. Tada je Arbnor Muja zatresao mrežu Ukrajinaca (VIDEO) posle greške rivala ispred sopstvenog kaznenog prostora. Usledilo je pravovremenog dodavanja Vermerena, te lep dribling i precizni udaac s desne strane.

Isti asistent je omogućio da Antverp dođe do 2:0 u 33. minutu, a strelac je tada bio Balikviša, pobegavši odbrani i lobovavši golmana sa ivice kaznenog prostora (VIDEO).

A samo što je počeo drugo poluvreme, ukrajinski klub je prepolovio zaostatak - Danilo Sikan je smanjio na 2:1 (VIDEO) posle prave opsade gola Antverpa. A Šahtjor se nije na tome zaustavio. Uopšte.

U 71. minutu i Raktistki dao gol, za izjednačenje, a pet minuta kasnije svoj drugi na meču Sikan (VIDEO), za totalni preokret - od 2:0 do 2:3 za goste iz Ukrajine, koji su tako osvojili ceo plen.


Atletiko Madrid - Fejenord 3:2

Nisu navijači "jorgandžija" priželjkivali start meča kakav se desio - već u osmom minutu gosti su vodili, a Holanđane je obradovao igrač Atletika, Hermozo, koji je postigao autogol, kada ga je pogodila lopta odbijena od njegovog golmana (VIDEO). Na izjednačenje se čekalo samo šest minuta: Alvaro Morata je bio strelac za Madriđane (VIDEO) i to nakon što se lopta baš njemu odbila nakon intervencije rivala koje, da nije bilo, dosuđen bi bio ofsajd zbog položaja jednog igrača Atletika.

Fejenord je upotpuno sadržajno prvo poluvreme svojim drugim vođstvom, a za to je bio zaslužan Hancko u 34. minutu, kada je najbolje reagovao posle slobodnog udarca, pa i na privremenu odbranu golmana koja je usledila (VIDEO).

Tačku na spektakularnu polovinu utakmice u prestonici Španije stavio je, u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, Antoan Grizman, postigavši gol za 2:2 udarcem preko glave (VIDEO).

Čim je počeo drugi deo meča, Morata pobegao odbrani rivala i iskoristivši idealan centaršut s desne strane postigao pogodak za preokret Atletika - 3:2 (VIDEO). Usledili su novi siloviti napadi holandskog kluba, koji je pretio na razne načine, a domaćine je pored krcatog stadiona bodrio i njihov trener, na momente "dirigujući" navijačima. Na kraju, slovenački golman Atletika, Jan Oblak, odličnom intervencijom u 95. minutu sačuvao je i mrežu, i pobedu "jorgandžija".

A onda su došle na red utakmice u večernjem terminu!


Lajpcig - Mančester siti 1:3
Ulogu favorita aktuelni prvak Evrope počeo je da potvrđuje u 25. minutu, kada je Fil Foden dao gol (VIDEO) posle školske akcije (kakva "građanima" deluje kao da je trening u pitanju, a ostali za to moraju baš da se potrude) za vođstvo Sitija u Lajpcigu.

Imali su na to odgovor domaćini. I to već u 48. minutu kada je Poulsen uposlio Opendu, a ovaj u savršenom kontranapadu dao gol za 1:1 i oduševljenje navijača Lajpciga (VIDEO).

Međutim, jedno je "uzvratiti udarac" Sitiju, a drugo - izdržati protiv njega svih 90 minuta. A Lajpcig je poklekao u 84. Tada je rezervista Doku svom "kolegi sa klupe" Alvarezu, koji je samo pet minuta ranije ušao u igru, poslao loptu, a ovaj felširanom loptom koju je poslao iskosa s leve strane u dalji gornji ugao - postigao gol kojim je klub iz Mančestera poveo sa 1:2 (VIDEO).

Isti saigrači su "krivi" i za konačan rezultat, s tim da su "zamenili uloge" u kontranapadu kojim je Siti došao do 1:3 (VIDEO).


Seltik - Lacio 1:2
U duelu koji je bio zaista "više od igre", zbog antifašitičkih stavova Seltikovih navijača a ekstremno desničarkih kada se o Laciju radi (na prethodnim mečevima ovih rivala čak su donošena i "vešala"), "kelti" su zadali prvi udarac. Igroa se 12. minut kada je odlična akcija domaćina u Glazgovu omogućila Kjogu Furuhašiju da pobegne čuvaru i donese prednost (VIDEO).

Međutim, već u 29. minutu nebesko-plavi su anulirali zaostatak, Većino je tada iskoristio asistenciju Romanjolija za 1:1 - mrežu nije zatresao u bukvalnom smislu, ali gol je posle velike gužve u kaznenom prostoru Seltika priznat (VIDEO).

Za razliku od tog, poništen je pogodak koji je Palma dao za "kelte" u 81. minutu, iako je malo ko na stadionu primetio nedozvoljenu poziciju "golim okom" (VIDEO), a onda je usledio pravi triler.

U petom minutu sudijske nadoknade vremena, Pedro je glavom dao gol za Lacio, kojim su Rimljani došli do 1:2, time i pobede u poslednji čas (VIDEO).

Crvena zvezda - Jang bojs 2:2

Borusija Dortmund - Milan 0:0

Porto - Barselona 0:1

Porto je dugo odolevao Barsu, sve do drugog minuta sudijske nadoknade vremena u prvoj polovini meča, a onda je napravio grešku. I to kobnu, pa je Barselona organizovala brzu akciju, koju je Feran Tores krunisao golom za 0:1 (VIDEO). Ispostavilo se da je to bio i pogodak - za pobedu gostiju.

Njukasl - PSŽ 4:1

I pored toga što su gosti iz Pariza slovili za favorite, Almiron im je u 17. minutu dao gol (VIDEO) i pojasnio da se neće baš lepo provesti ako i dalje budu neoprezni dok "svrake" igraju presing pred kaznenim prostorom gostiju.

Njihove muke, međutim, nisu prestale primljenim pogotkom, jer su u 39. još jednom poklekli, i to kada je Burn doneo 2:0 engleskom premijerligašu posle neverovatne opsade gola "svetaca" (VIDEO).

Na tome se Englezi nisu zaustavili - već su u 50. minutu, preko Longstafa, došli do čak tri razlike protiv velikog favorita iz "grada svetlosti", što je šest minuta kasnije Lukas Hernandez "vratio" na "-2" golom za 3:1 posle lukave akcije PSŽ-a (VIDEO).

Na kraju je ipak bilo tri gola razlike za "svrake", jer je Šar u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:1 za Njukasl i to udarcem sa 20-ak metara (VIDEO).

Liga šampiona, 2. kolo - rezultati utakmica u sredu

Grupa E:

Atletiko Madrid - Fejenord 3:2 (1:2)

(Morata 14, 46, Grizman 45+3 - Hermozo 8, a.g., Hncko 34)

Seltik - Lacio 1:2 (1:1)

(Furuhaši 12 - Većino 29, Pedro 90+5)

Tabela: Atletiko 4, Lacio 4, Fejenord 3, Seltik 0

Grupa F:

Njukasl - PSŽ 4:1 (2:0)

(Almiron 17, Burn 39, Longstaf 50, Šar 90+1 - Hernandez 56)

Borusija Dortmund - Milan 0:0 (0:0)

Tabela: Njukasl 4, PSŽ 3, Milan 2, Borusija (D) 1

Grupa G:

Crvena zvezda - Jang bojs 2:2 (1:0)
Lajpcig - Mančester siti 1:2 (0:1)
(Openda 48 - Foden 25, Alvarez 84)

Tabela: Mančester siti 6, Lajpcig 3, Jang bojs 1, Crvena zvezda 1

Grupa H:

Antverp - Šahtjor 2:3 (2:1)

​(Muja 3, Balikviša 33 - Sikan 48, 76 Raktiski 71)

Porto - Barselona 0:1 (0:01)

(Tores 45+2)
Tabela: Barselona 6, porto 3, Šahtjor 3, Antverp 0

Liga šampiona, 2. kolo - rezultati utakmica igranih u utorak

Grupa A

Kopenhagen - Bajern Minehen 1:2 (0:0)
(Lerager 56 - Musijala 67, Til 83')

Mančester junajted - Galatasaraj 2:3 (1:1)

(Hojlund 17', 67 - Zaha 23', Akturkoglu 71', Ikardi 81)

Tabela: Bajern 6, Galatasaraj 4, Kopenhagen 1, Mančester junajted 0

Grupa B:

Lans - Arsenal 2:1 (1:1)

(Tomason 25', Vahi 69' - Žezuz 14')

PSV - Sevilja 2:2 (0:0)

(De Jong 87'(p), Teze 90+6' - Gudelj 68, En Nejsiri 88')

Tabela: Lans 4, Arsenal 3, Sevilja 2, PSV 1

Grupa C:

Union Berlin - Braga 2:3 (2:1)

(Beker 30, 37 - Niakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4)

Napoli - Real Madrid 2:3 (1:2)

(Ostigard 19', Zielnski 54'(p) - Vinisijus Žunior 27', Belingem 34', Valverde 78')

Tabela: Real Madrid 6, Napoli 3, Braga 3, Union Berlin 0

Grupa D:

Inter - Benfika 1:0 (0:0)
(Tiram 62)

Salcburg - Real Sosijedad 0:2 (0:2)

(Ojarzabal 7, Mendez 27)

Tabela: Real Sosijedad 4, Inter 4, Salcburg 3, Benfika 0

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)