VIŠI RANG NA VIDIKU: Sjajan start fudbalerki Srbije u Ligi nacija: "Ovo smo želeli još od prvog okupljanja!"

S.Rajić

27. 09. 2023. u 17:22

DAME igraju bez mane. Ženska fudbalska reprezentacija ostvarila je fenomenalan start u novoformiranoj Ligi nacija divizje B, pošto je nakon uvodne pobede nad Ukrajinom (2:1), lako pala i Grčka (4:0). Naše devojke sada se "baškare" na vrhu grupe zajedno sa najvećim konkurentkinjama Poljakinjama, ali usled bolje gol-razlike u dva susreta imaju tu privilegiju da budu na čelu.

ВИШИ РАНГ НА ВИДИКУ: Сјајан старт фудбалерки Србије у Лиги нација: Ово смо желели још од првог окупљања!

FOTO: FSS

Upravo će dva megdana sa belo-crvenima u oktobru dati preciznu konkturu i najverovatnije odrediti putnika u viši rang, bez obzira na to što predstoje revanši sa Ukrajinkama i Grkinjama. Srpkinje bi, ukoliko sve bude kako su planirale, dobile lakše protivnice na putu ka EP u Švajcarskoj 2025. godine.

- Ovo je ono što smo želeli još od prvog okupljanja. Ispunili smo cilj. U ovom meču devojke su pokazale kako umeju da igraju i da mogu još bolje. Bilo je atraktivno za publiku, odličan pristup, dosta stvorenih šansi. Glavni zadatak je da ostanemo na istom mestu kao na kojem smo sada - imao je razloga za zadovoljstvo selektor Dragiša Zečević.

Na dobro ispunjenim tribinama SC FSS u Staroj Pazovi, devojke su pokazale mnogo bolju izbedbu na travnatom tepihu, nego protiv Ukrajinki, uprkos pobedi.

- Ozbiljno smo pristupile meču, što možda nije bio slučaj protiv Ukrajine. Od prvog minuta napravili smo pritisak, iskoristili smo svoje šanse. Ovo je bila odlična utakmica, u kojoj smo kontrolisali stvari na terenu i bio je to zaslužen trijumf - naglasila je dvostruki strelac Jovana Damnjanović.

Dina i Jovana na "koti 50"

PRED početak susreta sa Grčkom, Dina Blagojević i Jovana Damnjanović dobile su specijalno uramljeni dres sa broj 50, u čast toliko odigranih mečeva u nacionalnom timu.

- Drago mi je zbog 50 mečeva u dresu reprezentacije, to ima neko posebno značenje za mene. Drago mi je što sam jubilej obeležila pobedom, koja je bila izuzetno bitna - ističe Jovana.

Ovo je veliki vetar u leđa pred ključne okršaje sa Poljskom.

- Idemo meč po meč, to će biti naš fokus. Napravićemo dobru analizu, spremićemo se pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Znamo da ako budemo na maksimumu da od nas sve zavisi - konstatovala je napadač Bajern Minhena.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!