"KAD VIDIMO KOŠARKAŠE...." Piksi otkrio kako na fudbalere utiču uspesi drugih srpskih sportista

Novosti online

06. 09. 2023. u 15:26

FUDBALERI Srbije nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Nemačkoj. Očekivanja od ovog duela izneo je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

КАД ВИДИМО КОШАРКАШЕ.... Пикси открио како на фудбалере утичу успеси других српских спортиста

FOTO: AP/Tanjug

Ovo je za našu selekciju najteži izazov do sada u grupi, pošto su Mađari uz nas glavni favoriti da se domognu EURA 2024.

- Kada smo videli grupe, mi i Mađarska smo važili za glavne favorite. Naravno, tu su i ostale grupe. Stanje u grupi je očekivano. Mi želimo da stalno pobeđujemo, nekad je to moguće, nekad nije. Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat - rekao je Stojković.

Piksi se dotakao uspeha košarkaša i odbojkašica. Košarkaši su u polufinalu Svetskog prvenstva, a odbojkašice su osvojile srebro na Evropskom prvenstvu.

- Želeo bih da se radujem uspesima svih naših sportista. Verujem da i oni navijaju kad mi igramo. Želim da Pešiću i našim košarkašima čestitam na uspehu. Biti u polufinalu, to je ogroman rezultat. I da čestitam našim odbojkašicama. To što su druge, ne menja moje mišljenje. Dolazi na red i fudbal, pa mi nemamo izbor nego da nastavimo.

On ne smatra da je utakmica protiv Mađarske na stadionu "Rajko Mitić" ključna za ishod ove grupe.

- Da je ključna, nije. Ima još pet utakmica, 15 bodova na stolu. Ako ste nas već proglasili favoritima, kako nas tako i Mađare, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću. Ali da je ključna, nije. Tek treba da se igra - zaključio je Piksi.

Srbija i Mađarska u ovu utakmicu koja je na programu u četvrtak od 20.45 ulaze sa istim brojem bodova (sedam). Na trećem mestu je Crna Gora sa četiri.

BONUS VIDEO: GOL U 95. MINUTU: Nikolić za preokret Partizana protiv IMT-a

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)