NIŠTA OD ČUDA: Partizan ostao bez Lige konferencija

Novosti online

31. 08. 2023. u 20:44 >> 23:00

DEŠAVALA su se često u fudbalu velika čuda, ali ono nije viđeno ovog četvrtka u Humskoj, pošto je Partizan izgubio i u revanšu od Nordsjelanda sa 1:0 i sa ukupnih 6:0 eliminisan je iz Evrope.

НИШТА ОД ЧУДА: Партизан остао без Лиге конференција

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Danski klub će prvi put igrati u nekom evropskom takmičenju pod okriljem UEFA posle 11 godina i to potpuno zasluženo, jer je nadigrao crno-bele, posebno u pvoj utakmici kada je bilo 5:0.

Utakmica u Beogradu bila je daleko slabijeg inteziteta od one u Farumu. Gosti su od početka utakmice uzeli loptu i oni bili ti koji su kroz pas pokušavali da dođu do gola.

Prva velika prilika viđena je u 26. minutu kada je Ibrahim Osman izašao sam ispred Aleksandra Jovanovića, ali iz izgledne pozicije je pogodio samo spoljni deo mreže. Isti igreč je bio dosta precizniji četiri minuta kasnije. Krunisao je sjajnu akciju Nordsjelanda i doveo svoj tim do prednosti.

Na odmor je moglo da se ode i sa 0:2, no golman Partizana je u 35. minutu uspeo da zaustavi Nigrena, pa se na odmor otišlo da minimalnom prednošću vicešampiona Danske.

Partizan je uglavom pokušavao udarcima iz daljine, najviše preko Bibarsa Natha, ali Andreas Hansen je kod pokušaja Izraelca bio dobro postavljen.

Drugo poluvreme bilo je sa mnogo manje uzbuđenja. Najbolju šansu imao je rezervista Aldo Kalulu čiji udarac iskosa sa desne strane je završio preko gola danskog tima.

Partizan se nakon eliminacije iz Evrope okreće takmičenjima u domaćim okvirima, Superligi Srbije i Kupu. Naredni meč u prvenstvu igra u nedelju od 20 sati protiv IMT-a.

 

Partizan - Nordsjeland 0:1 (0:1)

Stadion: "Partizana". Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Kevin Klansi (Škotska). Strelac: Osman u 30. minutu. Crveni karton: Nikolić 83. (Partizan).

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković (od 60. Kalulu), Ilić, Marković, Antić - Kanute (od 60. Šćekić), Belić - Severina, Natho (od 46. Zahid), Menig (od 46. Trifunović), Saldanja (od 71. Nikolić).

Nordsjeland (4-3-3): A. Hansen - Hej, K. Hansen, Nagalo, Frese - Dorgeles (od 85. Barslund), Tverskov (od 46. Askone), Svenson (od 70. Sendemir) - Antman, Nigren, Osman (od 46. Šandorf/od 61. Jensen-Abe).

 

Drugo poluvreme: Partizan - Nordsjeland 0:1

90+4' - Kraj utakmice!

90' - Drugo poluvreme je produženo za četiri minuta.

83' - Nemanja Nikolić je ušao u igru u 71. minutu, a samo 12 minuta kasnije dobio je crveni karton zbog toga što je udaraio Dorgelesa u glavu.

74' - Dobar napad Partizana. Kalulu je umakao odbrani, šutirao iskosa sa desne strane, ali prebacio je gol i nije došlo do promene rezultata.

73' - Prvi opomenuti igrač kod gostiju je Martin Frese koji je zaustavio mladog Trifunovića.

63' - Nešto bolje izgleda domaćin u ovom delu meča, ali još uvek nema prave prilike za crno-bele.

60' - Nove promene u Partizanu. Iz igre su izašli Kanute i Severina, a umesto njih su se na terenu našli Aleksandar Šćekić i Aldo Kalulu.

FOTO: FK Partizan/Sandić

53' - Nema mnogo uzbuđenja na startu drugog poluvremena. Nordsjeland drži loptu i čuva prednost koju je stekao u 30. minutu.

46' - Igor Duljaj je na startu drugog dela napravio dve promene. Na terenu su Gajas Zahid i Nemanja Trifunović, a meč je završen za Bibarsa Natha i Kvinsija Meniga.

Prvo poluvreme: Partizan - Nordsjeland 0:1

45+1' - Završeno je prvo poluvreme!

45' - Opet je šutirao Natho sa nekih 20 metara i opet je Hansen dobro stajao i bez većih problema zaustavio pokušaj izraelskog veziste.

42' - Opasno je bilo pred golom gostiju. Nije dobro intervenisao Hansen, lopta je došla do Markovića, šutirao je iz prve, no golman Nordsjelanda je uspeo dobro da se postavi i zaustavi pokušaj štopera crno-belih.

39' - Baš kao i pre sedam dana i ovog četvrtka Osman muči odbranu Partizana. Opet se fudbaler iz Gane našao u dorboj prilici, no šutirao je visoko preko gola.

FOTO: FK Partizan/Sandić

35' - Umalo da bude 0:2. Nigren je umakao odbrani domaćeg tima, izašao sam ispred Jovanovića, ali je golman crno-belih dobro reagovao i odbranio pokušaj napadača danskog vicešampiona.

30' - Fantastičnu akciju odigrali su fudbaleri Nordsjelanda. Tverskov je utrčao po levoj strani, nije šutirao već uposlio Osmana koji je sada uspeo da zatrese mrežu Partizana i dovede goste do prednosti.

26' - Dosta sreće imao je Partizan. Povukao je danski tim kontru, Osam se oslobodio Stojkovića, izašao sam ispred Jovanović, no šutirao je pored gol. Pre toga je i Partizan opasno zapretio. Udarac Kanutea je bio izblokiran.

24' - U beležnici sudije iz Škotske se našao i Mateus Saldanja koji je želeo da iznudi penal, ali glavni arbitar je prepoznao da je simulirao, pa je morao da pokaže žuti karton Brazilcu.

FOTO: FK Partizan/Sandić

21' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je vezista crno-belih Frenk Kanute zbog oštrog starta na sredini terena.

16' - Tražili su penal fudbaleri Partizana. Signalizirali su glavnom sudiji Kevin Klansiju da je Frese igrao rukom. Ipak, nakon konsultacija sa kolegama iz VAR sobe odlučeno da ne bude ništa od kaznenog udarca.

11' - Opasan je Nordsjeland iz kontranapada. Odigrali su dobru akciju, ali ipak Jovanović je na kraju uspeo da stigne do lopte pred Osmana.

9' - Prvi udarac u okvir gola upuitio je Natho. Opet je pokušao iz daljine, ipak to nije uradio onako kako ume, pa je Andreas Hansen bez problema zaustavio taj šut.

6' - Dobar napad crno-belih. Lopta je došla do Natha koji je šutirao sa nekih 16 metara, no odbrana tima iz Faruma je bila dobro postavljena i izblokirala je pokušaj Izraelca.

1' - Počela je utakmica u Humskoj, odmah su gosti imali opasan napad preko Osmana, ali je odbrana Partizana uspela dobro da reaguje.

Uoči meča:

Crno-beli se praktično nalaze u nemogućoj misiji, pošto moraju da nadoknade velikih 5:0 koliko je bilo na severu Evrope.

Ipak, sigurno da bi bilo kakva pobeda značila timu Igora Duljaja, pre svega na polju samopouzdanja kada je u pitanju Superliga Srbije.

Podsetimo, crno-beli su do duela sa vicešampionom Danske stigli tako što su eliminisali Sabah nakon boljeg izvođenja penala.

Sastavi timova:

Partizan (4-3-3): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Natho, Belić - Severina, Saldanja, Menig.

Nordsjeland (4-3-3): A. Hansen - Hej, K. Hansen, Nagalo, Frese - Dorgeles, Tverskov, Svenson - Antman, Nigren, Osman.

BONUS VIDEO: Duljaj nakon pobede Partizana: Znali smo da će biti teško

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)