VLAHOVIĆ U PREMIJER LIGI, SAMARDŽIĆ U GIGANTU? Srpski fudbalski transferi ovog leta su prilično zanimljivi

Đ. S.

02. 08. 2023. u 17:00

DUGO su okosnicu srpske fudbalske reprezentacije činili igrači koji su u svojim klubovima nastupali tri, četiri, pet godina... U prethodna dva meseca, mnogi od "orlova" promenili su staništa, a nove informacije ukazuju da su na pomolu nove selidbe. Najpre kada su u pitanju Dušan Vlahović (23) i Lazar Samardžić (21) koji sasvim izvesno u narednoj sezoni neće igrati jedan protiv drugog, u Seriji A.

ВЛАХОВИЋ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ, САМАРЏИЋ У ГИГАНТУ? Српски фудбалски трансфери овог лета су прилично занимљиви

Foto: Profimedia

Vlahović se nalazi blizu prelaska u Čelsi, koji bi u Juventus "poslao" Romelua Lukakau uz doplatu od 30 do 40 miliona evra. Imali su sa "Stamford bridža" sličnu ponudu i početkom jula, samo što su je tada odbili, a srpski napadač se od trenutka najviše povezivao sa PSŽ. Međutim, u ponedeljak je došlo do obrta, čelnici Čelsija i Juvea su ponovo za stolom i deluje da je rukovanje na pomolu. Juventusu je Vlahovićeva plata od sedam miliona evra godišnje veliki teret na budžetu, pa otud i ne čudi otkud želja da puste Dušana, samo godinu ipo dana od dolaska iz Fiorentine za 80 miliona evra.

Samardžićeva situacija, nešto je manje komplikovana, budući da je bilo pitanje vremena kada će napustiti Udineze. U jednom trenutku, šampion Italije Napoli je bio na pol-poziciji u trci za potpis novopečenog reprezentativca Srbije, ali Inter se aktivirao i konkretnom ponudom izgleda odobrovoljio predstavnike Udinezea da Samardžića pošalju u Milano. Zauzvrat bi dobili 15 miliona evra, uz Đovanija Fabijana koji će takođe otići put Udina. Očekuje se da ovih dana Lazar odradi lekarske preglede i ukloni poslednju prepreku za novi iskorak u karijeri.

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

VREDNOST Lazar Samaradžić

Kada su u pitanju ostali naši asovi ovog leta, najzapaženiji je prelazak Sergeja Milinković-Savića u Al Hilal, koji je posle osam godina napustio Lacio. Transfer vredan 40 miliona evra najviši je ovog leta što se tiče srpskih fudbalera, a prate ga Ivan Ilić, koji je zvanično prešao u Torino, pa zatim sledi Strahinja Eraković i novopečni tandem Salcburga koji čine Aleksa Terzić i Petar Ratkov.

Mada je obavljen bez obeštećenja, prelazak Dušana Tadića iz Ajaksa u Fenerbahče je najznačajniji, a od "orlova" boje dresa su promenili Filip Đuričić (Sampdorija - PAO) i Filip Mladenović (Legija - PAO).

Mitar ni na nebu ni na zemlji

DELOVALO je u jednom trenutku da će se želja Aleksandra Mitrovića ispuniti i da će pojačati Al Hilal i tako se pridružiti Sergeju. Međutim, Fulam je stavio do znanja Arapima da ga neće prodati za 40 miliona evra koliko nude. Ostrvljani su tražili 60 miliona, Saudijcima je to bilo previše, i pokušavali su da odobrovolje čelnike "kolibara" da spuste cenu. Međutim, transfer je sve manje izvestan, Mitar se vratio treninzima Fulama, ali nije isključeno da uskoči neka nova ponuda.

Top 5 - Leto 2023.

1. S. Milinković-Savić (Lacio-Al Hilal) 40

2. I. Ilić (Verona-Torino) 15

3. S. Eraković (C. zvezda-Zenit) 7

4. A. Terzić (Fiorentina-Salcburg) 5,5

5. P. Ratkov (TSC-Salcburg) 5

*U milionima evra, po "Transfermarktu"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)