RUMUNIJA U ŠOKU ZBOG SKANDALA: Na meču Ukrajina - Hrvatska prekršena pravila fudbala i... nikom ništa!

Novosti online

26. 06. 2023. u 19:07

PRILIČAN skandal odvija se u evropskom fudbalu.

РУМУНИЈА У ШОКУ ЗБОГ СКАНДАЛА: На мечу Украјина - Хрватска прекршена правила фудбала и... ником ништа!

FOTO: N. Iljukić

"Novosti" vam prenose detalje koje je u javnost izneo rumunski portal "Plejsport", i to povodom dešavanja na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 21 godine starosti, na kome učestvuju Rumuni, a na kome se desio veliki propust, tačnije - najočiglednije kršenje pravila.


Evo o čemu se radi, rečima naših rumunskih kolega:

"Mlada fudbalska reprezentacija Ukrajine narušila je pravila FIFA u meču grupne faze prvenstva Evrope protiv Hrvatske, koji je odigran u sredu.


Ukrajinci su taj duel rešili u svoju korist pobedom od 2:0, a u igri su učestvovali Anatolij Trubin i Gerogij Sudakov koji su nepuna dva dana ranije, u ponedeljak, nastupili za seniorsku reprezentaciju Ukrajine u kvalifikacionom meču za EURO 20204 protiv Malte (1:0).


Prema pravilima Međunarodne federacije fudbala (FIFA), fudbaler može da igra i za mladu i za 'A' selekciju samo pod uslovom da su između ta dva meča protekla puna dva dana. Baš iz tog razloga, selektor rumunske mlade reprezentacije nije u igru pustio Vladimira Skreču, koji je prethodno igrao za seniore. Mlada reprezentacija Rumunije je, bez Skrečua, izgubila od Španije sa 0:3.


Fudbalski savez Rumunije obratio se Savezu evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) sa molbom da pojasni ovu situaciju, a to je onda prosleđeno FIFA. Međunarodna federacija je potvrdila da Skreču nije smeo da igra protiv Španije, ali nijedan jedini komentar povodom reprezentacije Ukrajine FIFA nije dala!


Inače, mladi Rumuni i Ukrajinci su u istoj, B grupi "U21" šampioanta Evrope u fudbalu i posle dva kola Ukrajinci sa šest bodova već mogu da slave prolazak u nokaut fazu, dok su Rumuni, posle dva poraza, ostali bez šanse da prođu u četvrtfinale", zaključuje pomenuti rumunski medij.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)