"ZAPADE, ZAPADE..." Hrvati kipte od besa, pominju i Novaka Đokovića

Novosti online

19. 06. 2023. u 12:18

Fudbalska reprezentacija Španije osvojila je treće izdanje Lige nacija, pošto je sinoć u finalu u Roterdamu savladala Hrvatsku posle penala sa 5:4, nakon što posle 120 minuta nije bilo golova.

ЗАПАДЕ, ЗАПАДЕ... Хрвати кипте од беса, помињу и Новака Ђоковића

Foto AP

Pored novog neuspeha u finalu, ono što još više boli komšije je činjenica da je Luka Modrić odigrao poslednji meč u dresu reprezentacije. Suvišno je govoriti koliko u Hrvatskoj vole kapitena, pa ih je mnogo zabole potez čuvenog magazina "Four-Four-Two", jer je Modrić stavljen tek na 28. mesto najnovije liste 50 najboljih igrača.

Naime, sajt "večernji.hr" je Luku Modrića poistovetio sa Novakom Đokovićem. Mada, ne znaju oni šta Nole godinama trpi. Čovek je pre nedelju dana postao jedini sa 23 grend slema, pa se zapadni mediji utrkuju ko će pre da se uhvati za glupost i kaže da Srbin nije najveći teniser ikada.

Foto AP

 

"Pa dobro, za Boga miloga! Pitate se sigurno gde je na FFT-ovoj listi smešten Luka Modrić ako ga nema među dvadeset najboljih? Evo i odgovora: tek na 28. mestu! Ispred njega još su Ronaldinjo, Jašin, Ćavi, Inijesta, Barezi, Karlos Alberto i Roberto Bađo. Da, naša Zlatna lopta i najbolji i najuspešniji fudbaler kog smo ikada imali jedva je ušao među najboljih trideset", piše u tekstu.

Pomenuti portal potom dodaje da je sve to na svojoj koži osetio Novak Đoković. 

"Kako uopšte objasniti ovakav izliv "objektivnosti" prema Modriću, osim onim istim sindromom koji zapadni svet ima i prema 23-strukom osvajaču teniskih grend slemova Novaku Đokoviću. Nikada sportista sa ovih prostora, koliko god veličanstven i sportski uspešan bio, neće tamo dobiti afirmaciju koju zaslužuje – da je najveći svih vremena!  Luka Modrić po svemu što je postigao u karijeri, po svojoj dugovečnosti u najvećem klubu sveta 20. veka u izboru FIFA i u reprezentaciji koja ima dve svetske medalje, trebao bi biti među dvadeset najboljih fudbalera koje je svet ikada imao", navode Hrvati.

FOTO: Tanjug/AP

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)