ODLAZAK VELIKOG MAJSTORA: Zlatan Ibrahimović u suzama objavio kraj karijere

Tanjug

05. 06. 2023. u 08:13

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović najavio je kasno sinoć kraj igračke karijere, poručivši navijačima Milana da je vreme da se oprosti od fudbala.

ОДЛАЗАК ВЕЛИКОГ МАЈСТОРА: Златан Ибрахимовић у сузама објавио крај каријере

Foto AP

Uoči utakmice poslednjeg kola Serije A protiv Verone bilo je najavljeno da će 41-godišnji Ibrahimović napustiti ekipu Milana po isteku ugovora u junu. Italijanski mediji su pisali da je Monca zainteresovana da mu ponudi novu ulogu u Seriji A, ali je umesto toga potvrdio da će zauvek okačiti kopačke o klin.

Posle pobede od 3:1 održana je specijalna ceremonija njemu u čast, igrači su mu napravi počasni špalir dok je izlazio na teren. Ibrahimović se borio da zadrži suze, pre nego što je uzeo mikrofon i poručio: "Došlo je vreme da se oprostim od fudbala, ali ne i od vas".

"Mnogo je uspomena i emocija na ovom stadionu. Kada sam prvi put došao dali ste mi sreću, drugi put ljubav. Želim da zahvalim svojoj porodici... Želim da zahvalim i svojoj drugoj porodici, igračima. Želim da zahvalim treneru i njegovom stručnom štabu na odgovornosti koji su mi dali, hvala i i direktorima na ukazanoj prilici. Na kraju, ali ne i najmanje važno, hvala navijačima", rekao je Ibrahimović.

On je kasnije na konferenciji za novinare otkrio da niko nije znao da će saopštiti veliku vest.

"Čak ni moja porodica nije znala, jer sam želeo da svi to čuju u isto vreme. Osećao sam se kao zombi, nisam se šalio, nisam pričao. Pre samo tri meseca osećao sam paniku od ideje o penziji, ali danas je prihvatam i osećam se spremno", rekao je Ibrahimović.

On je novinarima rekao da je tokom govora posle utakmice pokušavao da pronađe nekoga ko ne plače dok je gledao oko sebe kako bi mu pomogao da pronađe snagu da zaustavi svoje suze.

Ibrahimović, naravno, nije propustio priliku i da se našali.

"Jutros kad sam se probudio padala je kiša, pomislio sam da čak i Bog plače", rekao je on.

Ibrahimović je u dva mandata u dresu Milana odigrao 163 utakmice i postigao 93 gola. Vratio se u januaru 2020. i pomogao Milanu da osvoji titulu u Seriji A prošle godine, svoj drugi trofej sa tim klubom.

Postao je profesionalac 1999. godine u Malmeu, a u karijeri je igrao još i za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Pari Sen Žermen, Mančester junajted, LA Galaksi. Osvojio je dve titule prvaka u Holandiji, pet u Italiji, jednu u Španiji i četiri u Francuskoj.

Za reprezentaciju Švedske je odigrao 122 utakmice i postigao 62 gola.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)