PRAVI "BODA TAJSON" DOBIO I NASTAVAK NADIMKA: Ovo je kazna za srpskog trenera koji je krvnički prebio sudiju pred decom

Novosti online

30. 05. 2023. u 18:15

SCENE nasilja, nažalost, nisu zaobišle ni jednu fudbalsku utakmicu mlađih pionira, a nedavni veliki skandal na meču Milano starsa i Budućnosti iz Dobanovaca, koji je prekinut zbog fizičkog napada na sudiju, danas je dobio epilog. I, kao u pop

ПРАВИ БОДА ТАЈСОН ДОБИО И НАСТАВАК НАДИМКА: Ово је казна за српског тренера који је крвнички пребио судију пред децом

FOTO: Novosti

I, kao što je u popularnoj seriji "Porodično blago" Slobodan Boda Tanasijević dobio nadimak "Tajson, doživotna", jer je pretukao sudiju i zabranjeno mu je da se više bavi koji je voleo, isti epilog je u realnom životu zadesio trenera Aleksandra Milanova.

Naime, Komesar za disciplinu za mlađe kategorije Fudbalskog saveza Beograda doneo je odluku da se trener mlađih pionira FK Milano stars iz Beograda, pomenuti Aleksandar Milanov, kazni trajnom zabranom obavljanja bilo kakve aktivnosti koja je u vezi sa fudbalom, i to zbog neposrtskog, agresivnog i bezobzirnog ponašanja na utakmici sa dobanovačkom Budućnosti. 

U opisu onoga što se dešavalo nakon crvenog kartona golmanu Milano starsa, navodi se sledeće:

- Fizički napad na sudiju utakmice, koji je manifestovan na način što je trener Milanov Aleksandar svojom glavom udario sudiju u predelu lica (čela), a  zatim i zatvorenom šakom u predelu nosa, nakon čega je šutirao sudiju u predelu stomaka, izazvan je (trebalo bi da piše "izveden je", prim. aut.) sa posebnom odlučnošću, upornošću i bezobzirnošću, a sve pred uplašenom i šokiranom decom i njihovim roditeljima koji su to zgroženo posmatrali. Na opisani način, trener je naneo teške telesne povrede sudiji utakmice, s obzirom na to da mu je slomio nos i izazvao brojne druge povrede koje su konstatovane u medicinskoj dokumentaciji koja je dostavljena u spise predmeta. Istovremeno, neprihvatljivo ponašanje trenera je nanelo nemerljivu štetu ugledu kluba, OFT FS Beograda, kao i samom Fudbalskom savezu. Nastavak psihičke torture prema sudiji utakmice nastavljen je i od strane n.n. lica u svlačionici, kada je traženo da sudija promeni svoj iskaz, što predstavlja dodatnu prisilu na sudiju. Navedeno ujedno predstavlja i lošu organizaciju utakmice, jer se ovakve scene i pretnje ne smeju dešavati - navodi se, između ostalog, u odluci povodom skandala na meču koji su igrali dečaci rođeni 2009. godine.

U ovoj odluci se još ističe da je prilikom davanja iskaza trener Aleksandar Milanov "iskazao kajanje za učinjeno delo, uz obrazloženje da je sve uradio jer je bio izazvan od strane sudije, ali nije pokazao naknadnu svest da je demonstrirano ponašanje neprihvatljivo i društveno osuđujuće, a što bi Komesar za disciplinu eventualno mogao u uzeti u obzir prilikom odmeravanja kazne".

- Komsear je stanovišta da je Aleksandar Milanov kao predsednik FK Milano stars, trener mlađih pionira istog kluba, predsednik OFT Grocka i član Izvršnog odbora OFT Beograd svojim činjenjem zloupotrebio poverenje roditelja i trenerske organizacije, koji su mu poverili kako decu na vaspitanje i obuku u fudbalskom sportu koji u sebi nosi sportsku kulturu i u pobedi i u porazu, tako i trenersku licencu koja mu omogućava navedeno. 

Otežavajuća okolnost bila je što je navedeno delo učinjeno pred maloletnom decom i njihovim roditeljima, a ozbiljnost kazne je takva kako bi se "delovalo preventivno i na ostale sportske radnike, čiji cilj bi morao biti pravilno usmeravanje dece i priprema za dalji život, a nikako prikazivanje najgoreg oblika nasilja prema drugom licu".

Odluku je potpisao Komesar za discipplinu FSB Miloš Vranjković, a protiv nje nezadovoljna strana može da uloži žalbu Komisiji za žalbe FSB u roku od 48 sati od datuma prijema.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024