GUDELJ ZA "NOVOSTI": Vlahović i Kostić su mi poželeli ovo pred finale Lige Evrope sa Romom

Александар Илић
Aleksandar Ilić

20. 05. 2023. u 12:00 >> 19:56

POLUFINALNI duel Lige Evrope između Sevilje i Juventusa obeležili su srpski fudbaleri. Sa jedne strane Nemanja Gudelj, koji je defanzivne zadatke odradio na vrhunski način, a na drugoj strani Filip Kostić i Dušan Vlahović koji su ulaskom sa klupe doneli živost u igru crno-belih iz Torina.

ГУДЕЉ ЗА НОВОСТИ: Влаховић и Костић су ми пожелели ово пред финале Лиге Европе са Ромом

Printskrin/La Liga

Nemanja Gudelj je revanš duel protiv Juventusa igrao na poziciji štopera, a na vrhunski način zaključao je "bravu" torinskog giganta.

"Novosti" su bile deo virtuelne pres-konferencije posredstvom La lige, a Gudelj je, odgovarajući na pitanje našeg portala, otkrio da li je stigao da razgovara sa prijateljima i saigračima iz reprezentacije iz redova crno-belih.

- Da, dobro poznajem Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, ali mi to nije olakšalo posao protiv njih. Oni su vrhunski igrači. Ne igraju uzalud u timu kakav je Juventus. Nismo razgovarali nakon revanša. Bili su tužni i otišli su u svlačionicu. Mi smo ostali da slavimo sa navijačima. Nakon meča čuli smo se telefonom i kratko popričali. Poželeo sam im sreću, oni su čestitali meni i Marku (Dmitroviću, golmanu Sevilje, prim. aut.). Poželeli su nam da osvojimo Ligu Evrope. Ja im takođe želim sve najbolje, rekao je Gudelj.

Zanimljivo je da Sevilja nikada nije izgubila finale Lige Evrope, ali sa druge strane će se naći Žoze Morinjo, stručnjak koji nikada nije izgubio evropsko finale.

- Za finale ćemo se pripremati kao i za svaki drugi meč. Sevilja želi da pobedi u svakom susretu. Ovaj će doneti više emocija nego bilo koji drugi u ligi. Nije prvo finale koje igramo, imamo iskustva u završnim utakmicama. Imamo dosta igrača koji su igrali u finalima. Beležili su dobre rezultate sa nacionalnim timovima. Kada dođe vreme za to, analiziraćemo Romu. Želimo da igramo dominantno, efektivno i probamo da uradimo sve što je do nas da na kraju slavimo.

FOTO: Tanjug/AP

Sevilju čeka gradski derbi sa Betisom. Srbin podseća da je svaki naredni meč najbitniji.

- Naredni protivnik nam je Betis. Ne razmišljamo dalje od naredne utakmice jer to nije dobro, niti je profesionalno. Nekoliko dana pred finale sa Romom razmišljaćemo o Ligi Evrope. Sada je Betis primaran. Naš grad je podeljen na crveno i zeleno. Porodice, stariji, mladi... Nije bitno da li ste navijač ili ne, navijanje za jedan od ta dva kluba je stil života.

Zanimljivo je da je i Nemanjin otac Nebojša takođe igrao u Španiji.

Foto: AP

Nekadašnji levi bek Partizana nastupao je za Logronjes i Leganes. Tako da fudbaler Sevilje nije otišao u nepoznato kada se iz Holandije preselio u La ligu.

- Rekao mi je da je uživao u Španiji, i moja majka koja je bila sa njim. Osećali su se kao kod kuće. Bio je uveren da ću se lako prilagoditi. Posebno jer dobro pričam jezik. Išao sam u školu u Španiji, čak sam pokupio i seviljski akcenat, rekao je Nemanja Gudelj.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)