ZVEZDA PRONAŠLA NAPADAČA? Atalantin đak crveno-bela "bomba" za Ligu šampiona

Novosti online

09. 05. 2023. u 10:54

NA Marakani je raspisan konkurs za centarfora. Crvena zvezda i dalje užurbano traga za pojačanjem na mestu napadača.

ЗВЕЗДА ПРОНАШЛА НАПАДАЧА? Аталантин ђак црвено-бела бомба за Лигу шампиона

Č. Vuković

Dugo se spekulisalo o Žan Filipe Krasou iz Sent Etjena, koji je posle odlične sezone u francuskoj Ligi 2 postao finansijski nedostupan za srpskog šampiona, pošto je, prema nezvaničnim informacijama, tražio godišnja primanja od dva miliona evra, piše "Mocartsport".

Kraso je, bar za sada, otpao, ali bi Zvezdin dres mogao da zaduži njegov zemljak iz Obale Slonovače. Prema informacijama "Mocartsporta", jedan od glavnih kandidata za novog napadača Crvene zvezde je 24-godišnji član Atalante na pozajmici u švajcarskom Sent Galenu Emanuel Late Lat. Strelac deset golova za švajcarski klub u ovoj sezoni nalazi se na vrhu liste želja sportskog sektora srpskog šampiona i direktora skautinga Marka Marina.

Emanuel Late Lat je kao talentovani tinejdžer iz Afrike stigao u redove Atalante i u klubu iz Bergama prošao kompletan omladinski staž. Davao je golove za omladinski tim Boginje Provincije i Primaveru, odakle je ustupljen Sent Galenu na jednogodišnju pozajmicu.

Potencijalni reprezentativac Obale Slonovače igra najbolju sezonu u karijeri. Ugovor sa Atalantom ga veže do narednog leta, pa bi Crvena zvezda mogla da ga dobije za pristojno obeštećenje. Naravno, ako se na kraju proceni da je Emanuel Late Lat vredan ulaganja.

Tiho se ponovo govori o Mateu Kasijeri, ali je prošlogodišnji pik Crvene zvezde, posle odlične sezone u Sočiju, izgubio vreme u redovima Zenita iz Sankt Peterburga. Kolumbijac se odlučio da pojača redove šampiona Rusije, koji mu je ponudio mnogo bolje uslove od Crvene zvezde. Očigledno je pogrešio, jer u Zenitu nije dobio očekivani prostor, ove sezone u prvenstvu Rusije je postigao jedan gol.

Ne bi bilo iznenađenje da Crvenu zvezdu tokom letnjeg prelaznog roka pojačaju dvojica napadača. Jedan iz inostranstva, i drugi sa srpskim pasošem. Taj drugi mogao bi da bude Marko Rakonjac, bivši član Čukaričkog koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz redova Lokomotive. Crvena zvezda ima mogućnost da otkupi Marka Rakonjca za milion evra i trenutno je blizu te opcije, piše "Mocartsport".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)