DERBI LONDONA: Kad' je teško - Hari Kejn

Tanjug

06. 05. 2023. u 18:16

FUDBALERI Totenhema pobedili su danas na svom terenu ekipu Kristal Palasa rezultatom 1:0 u 35. kolu Premijer lige.

ДЕРБИ ЛОНДОНА: Кад је тешко - Хари Кејн

FOTO: Tanjug/AP

Jedini gol na utakmici postigao je kapiten Totenhema Hari Kejn u poslednjim trenucima prvog poluvreman.

Ovo je bio 209. gol Kejna u Premijer ligi. On je na drugom mestu večne liste strelaca u Premijer ligi pretekao Vejna Runija, koji je postigao 208 golova. Na prvom mestu se nalazi Alan Širer sa 260 pogodaka.

Kejn je na današnjem meču oborio dva rekorda. On je postao prvi fudbaler u istoriji Premijer lige koji je postigao najmanje 10 golova glavom u jednoj sezoni. On je ove sezone postigao 26 pogodaka.

Takođe, kapiten Totenhema postao je prvi igrač u istoriji Premijer lige, koji  je postigao najmanje 100 golova na domaćem terenu i u gostima. Kejnu je ovo bio 100. gol na svom terenu, a u gostima je postigao 109.

Totenhem je trijumfom protiv Kristal Palas ostvario prvu pobedu u Premijer ligi još od osmog aprila i meča protiv Brajtona (2:1).

Totenhem je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 57 bodova, dok je Kristal Palas 12. sa 40. Totenhem će u narednom kolu gostovati Aston Vili, dok će Kristal Palas na svom terenu igrati sa Bornmutom.

Lider na tabeli Premijer lige ekipa Mančester sitija pobedila je na svom terenu Lids 2:1. Oba gola za Mančester siti postigao je Ilkaj Gundogan u 19. i 27. minutu. On je mogao na ovom meču da ostvari het-trik, ali nije iskoristio penal u 84. minutu. Jedini gol za goste dao je Rodrigo u 85. minutu. Na klupi Lidsa debitovao je Sem Alardajs.

Mančester siti je prvi na tabeli sa 82 boda, dok je Lids 17. sa 30. Mančester siti će u narednom kolu gostovati Evertonu, dok će Lids dočekati Njukasl.

Fudbaleri Čelsija su u gostima savladali Bornmut 3:1, dok je Vulverhempton na svom terenu bio bolji od Aston Vile 1:0.

BONUS VIDEO: Meraklije počele obeležavanje stogodišnjice Radničkog iz Niša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)