VI SE NIŠTA NE PITATE: Siti probudio Arsenal iz šampionskog sna

Novosti online

27. 04. 2023. u 21:50

ČINILO se do pre samo mesec dana da su fudbaleri Arsenala na široko otvorenom putu ka tituli prvaka Engleske. Konačno, još od 2004. godine kada je kapiten Patrik Vijera podigao iznad glave veliki srebrni pehar i usrećio menadžera Arsena Vengera i navijače na "Hajberiju".

ВИ СЕ НИШТА НЕ ПИТАТЕ: Сити пробудио Арсенал из шампионског сна

FOTO: Tanjug/AP

Taj stadion više ne postoji, kao što je od tada do danas tinjala nada navijača popularnih "topdžija" da će Arsenal posle dugih 19 godina konačno da se raduje tituli šampiona. Ali, Mančester siti je preksinoć na vrlo grub i upečatljiv način u velikom derbiju na svom "Etihadu" pojasnio ko je ustvari trenutno najbolji tim Premijer lige. "Građani" su slavili sa ubedljivih 4:1, a Belgijanac Kevin de Brujne i Norvežanin Erling Haland su držali mali fudbalski čas sa svojim menadžerom Pepom Gvardiolom. Čas o tome kako se igra protiv ekipe koja je na pragu titule, ali se po svemu sudeći ne pita toliko mnogo.

Jer, tabela kaže da je Arsenal i dalje vodeći sa sa 75 bodovam dva više od Sitija, ali Mančester ima dve utakmice manje od velikana iz Londona. I nalazi se u furioznoj seriji od 17 mečeva bez porata, sa čak 14 pobeda i tri nerešena rezzultata. Gvardila i njegov tim su poslednji put gorčinu poraza osetili 5. februara kada ih je Totenhem savladao sa 1:0. Isti onaj Totenhem koji je pre nekoliko dana služio kao džak za udaranje u Njukaslu (6:1).

Trka za šampiona Engleske ulazi u finiš, ali je jasno da će se do njenog cilja za sve pitati Mančester siti.

- Ovo je bila mnogo važna pobeda za nas, ali ne i presudna - bio je kratak i jasan Pep Gvardiola posle fudbalske lekcije koju je održao Arsenalu u sredu uveče.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna