ZVEZDA NAJDOMINANTNIJI ŠAMPION U EVROPI: Crveno-beli se pohvalili, ovo je podatak za divljenje

Novosti online

24. 04. 2023. u 12:36

Fudbaleri Crvene zvezde su već u aprilu, šest kola pre kraja aktuelne sezone, uspeli da osvoje šampionsku titulu, s obzirom na to da imaju 20 bodova više od prvog pratioca na tabeli, a ono što posebno potvrđuje dominaciju crveno-belih je to da niko u top 15 liga u Evropi još uvek nije uspeo da osvoji prvenstvo.

ЗВЕЗДА НАЈДОМИНАНТНИЈИ ШАМПИОН У ЕВРОПИ: Црвено-бели се похвалили, ово је податак за дивљење

FOTO: M. Vukadinović

- Iako se Superliga neretko potcenjuje i uzima "zdravo za gotovo", činjenica je da je ona smeštena na visoko 11. mestu kada je reč o prvenstvima pod okriljem UEFA. Takođe, fakt je i da je Zvezda najzaslužnija za veliki koeficijent i dobro kotiranje srpskog prvenstva, a upravo je naš klub potvrdio i ove sezone da mu nema ravnog na području naše države. I ne samo što smo se prvi plasirali u Ligu šampiona od svih u Evropi (potom su to obezbedili Barselona i Napoli), već smo i jedini tim u prvih 15 liga prema UEFA koeficijentu koji je uspeo da osvoji titulu, što nas čini najdominantnijim šampionom na Starom kontinentu. Jedini tim, uz Zvezdu, u top 20 liga koji je uspeo da osvoji titulu je Molde, međutim, prvenstvo Norveške se igra po kalendarskoj godini, tako da je ono završeno, te je započeto novo, ali je svakako njihova liga smeštena na 16. poziciju, te će prvak krenuti iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, objavljeno je na sajtu Crvene zvezde.

 
Takođe, gledajući top 15 liga, Zvezda ima i najveću bodovnu razliku u odnosu na prvog pratioca na tabeli i ona iznosi 20 poena. Jang bojs je iza Zvezde, sa 19 bodova više, dok Napoli ima čak 17.
 

VONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)