UKRAJINCI ODUŠEVILI RUSE: Ovaj potez ukrajinskog kluba su pozdravili i u Moskvi

Novosti online

13. 04. 2023. u 08:31

RUSIJA i Ukrajina i dalje privlače ogromnu pažnju, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje tamo i prateći događaji koji su veoma interesantni. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a kako se u ovih godinu dana sukoba ne dešava često da Rusi za nešto pohvale Ukrajince, i ne čudi što je jedan izuzetak sada u žiži.

УКРАЈИНЦИ ОДУШЕВИЛИ РУСЕ: Овај потез украјинског клуба су поздравили и у Москви

FOTO: Nebojša Paraušić

Naime, od jutros je glavna fudbalska vest na sajtu ruske novinske agencije RIA Novosti potez koji je uradio jedan ukrajinski klub.

"Novosti" vam u celosti prenose tu vest:

Vest o ukrajinskom klubu glavna novost ruske novinske agencije / Screenshot / RIA Novosti

"Fudbalski klub Polesje iz Žitomira raskinuo je ugovor sa defanzicem Vadimom Červakom jer je ženskog sudiju gurnuo tokom meča druge faze druge lige šampionata Ukrajine protiv Metalurga iz Zaporožja.

Meč 1. kola druge runde takmičenja između Polesja i Metalurga odigran je 9. aprila i završen je pobedom gostiju iz Zaporožja od 2:1.

Incident se dogodio u poslednjim trenucima utakmice, kada je sudija Sofija Pričina odlučila da ne dosudi penal nakon što je jedan igrač kluba iz Žitomira pao u šesnaestercu rivala.

Fudbaleri Polesja su se zbog toga pobunili, a Červak je grubo gurnuo sudiju s leđa.

On se kasnije izvinio za taj postupak, putem društvenih mreža, ali...

- Posle nesrećnog incidenta u nedeljnom meču protiv MFK Medalurga, u kome je učestvovao fudbaler Polesja Vadim Červak, uprava kluba, zajedno sa stručnim štabom, odlučila je da pre vremena raskine ugovor sa tim igračem. Naš zvanični stav je da klub pomenuto ponašanje smatra neprihvatljivim, kod nas se ne toleriše niti će biti prihvaćeno bilo kakvo fizičko sukobljavanje s akterima meča, kako kada se radi o suparnicima, tako i kada se radi o sudijama - navodi se u saopštenju kluba iz Žitomira koji je ovim potezom jutros "završio" i kao udarna fudbalska vest na sajtu ruske novinske agencije.

 

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)